Легендата на ЦСКА - Аспарух Никодимов, сподели мнението си за победата на "армейците" с 1:0 като гост на Черно море.

"ЦСКА постигна три много важни победи в рамките на една седмица. Футболистите заслужават похвали за характера, хъса и волята за победа. Беше изпълнена програма максимум, като всеки един от тези мачове беше от голямо значение. И това е така, защото на "Българска армия" е недопустимо да се отписват едни срещи за сметка на други.

ЦСКА с много по-богата трофейна витрина от трите си съперника в групите на ЛК общо

ЦСКА с много по-богата трофейна витрина от трите си съперника в групите на ЛК общо

"Червените" са с 56 големи отличия, а Рома, Зоря и Бодьо/Глимт с 19

Разбира се, най-големи позитиви донесе успехът над Виктория Пилзен, защото червените са задължени и от историята да се представят добре в Европа. Срещу чехите тимът на Стойчо Младенов защити в пълна степен емблемата, която носи. Този мач ще се помни дълго време и остава във фолклора на привържениците. Хубавото е, че около този двубой и около залога, свързан с него, в ЦСКА не подцениха мачовете за първенството.

Срещу Черно море (1:0) се видя, че отборът може да побеждава и без отлагане на срещите, както е било в миналото. На "Тича" червените взеха ключова победа по пътя към голямата цел - титлата. Гостуването във Варна традиционно е едно от най-тежките за сезона, а състоянието на терена в неделя затрудни допълнително футболистите на Стойчо Младенов. Недопустимо е да се играе професионален футбол при такива условия. ЦСКА обаче се справи и показа, че си е научил урока от миналия сезон, когато пукаше гуми и се представяше много слабо в двубоите, следващи голяма победа. След успеха над Базел и влизането в групите на Лига Европа червените стигнаха само до равенство срещу последния в класирането Етър, а след отстраняването на Лудогорец за Купата на България загубиха безлично от Царско село. Поуката е взета, а главен виновник за това е треньорът Стойчо Младенов. Състезателите демонстрираха постоянство в желанието да се търси успеха докрай, а това е една от основните характеристики на този клуб.

Те мечтаят за първия си трофей във футбола

Те мечтаят за първия си трофей във футбола

Само шестима "армейци" нямат такъв

След трите поредни победи спокойно можем да кажем, че червените тръгнаха нагоре. Излязоха без забележки от една много трудна и важна серия. На "Българска армия" се наблюдава изграждането на едно ядро от водещи фигури, които са способни да решават мачове и да водят тима в трудни моменти. От началото на сезона много силно впечатления правят Кери, Йомов... Добър старт записа новият защитник Томас Лам.

Матей израства във всеки мач. Жалко, че Вион получи контузия срещу Пилзен, тъй като игра на изключително ниво след завръщането на терена след предишната травма. Срещу Черно море се видя, че Бусато има достоен заместник в лицето на Димитър Евтимов, който се справи чудесно. Добре се включи и Асен Дончев, като игра силно и в мача с Пирин Благоевград (1:0) преди седмица.

Много хубаво е, че сега идва паузата за националните отбори. Това дава време и възможност на Стойчо Младенов да поработи с отбора на спокойствие. Играчите ще влязат в по-добро кондиционно състояние. А и евентуално ще може да се привлекат нови, ако треньорът прецени и има възможност, и да се излекуват част от контузените.

ЦСКА тръгна нагоре, но отборът трябва да е още по-силен и готов за предстоящите мачове. Предстои много тежка програма. В следващите три месеца играчите ще имат мачове в цикъл четвъртък - неделя и затова е необходима много концентрация и психологическа устойчивост. Ясно е, че планът в Европа бе изпълнен. Въпреки това говорим за ЦСКА и целта ще е максимално добро представяне. Стартът в първенството също е отличен като резултати и дава възможност за надграждане. Армейците изпратиха прекрасен месец и с надграждане може да се постигнат още по-добри резултати. Основата е поставена. И това вече е ЦСКА", коментира Паро пред "Тема спорт".

ЦСКА преговаря с още петима, в клуба се надяват да подпишат с поне двама от тях

ЦСКА преговаря с още петима, в клуба се надяват да подпишат с поне двама от тях

Сериозна селекция при "армейците"