Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов приветства назначението на Саша Илич за нов старши треньор на клуба. Според специалиста сърбинът няма да има нужда от дълго време, за да свикне с родната действителност, тъй като идва от страна с подобни на нашите нрави.

"Според мен по-добре, че Саша Илич беше назначен за треньор, отколкото да остане Алън Пардю. Както знаем, той е англичанин, а те са много далеч от нашия бит и обичаи. Тук, на Балканите, ние сме по-особени, чешити сме. В това отношение е по-добре, че сърбин поема ЦСКА. Той е млад човек, иска да расте. Дано да му тръгне, пожелавам му го. Аз лично винаги съм бил за българските треньори. Но виждате какво става у нас - един наставник води два мача отбор и после го сменят. Никой не треньор не може да постигне нормални резултати дори за 5-6 месеца, да не говорим за по-малко. Затова на Саша Илич трябва да му дадат две години да работи и да му осигурят всичко, което иска. Ти може да си много добър специалист, но ако нямаш материал, както казваше Бойко Борисов, нищо няма да стане. Аз като бях треньор ми казваха например за Кольо Велков. Питаха ме за какво ми е този и казваха, че няма да свърши работа, но беше перфектен. Същото мога да кажа за Керимов и много други, да не ги изброявам всичките.", каза Паро за "Тема спорт".

Саша Илич е почитател на нападателния футбол

Саша Илич е почитател на нападателния футбол

В тактически план предпочитаната схема от Илич е 4-3-3, като в определени двубои той използва 4-2-3-1 и 4-1-4-1

Треньорът, извел ЦСКА до едни от най-големите му успехи в историята, подчерта, че клубът трябва да тръгна по определен път и да не се отклонява от него:

"Трябва ясно и категорично да се поеме по някаква линия. Ако ще налагаме българи, да се определи един срок от 2 години и да се държи на тази линия. Така или иначе все сме втори в последните сезони. А за нас второто място не е нищо. Единствено ни дава право на участие в някакъв европейски турнир. Но можем да минем и без това нещо, ако трябва. Трябва да се направи сплотен и здрав отбор и да се върнем там, където сме били - на върха".

Паро Никодимов изрази увереност, че новия наставник ще погледне към школата на "армейците". Според него там могат да бъдат открити таланти, които с малко повече работа да се наложат в първия отбор.

"Сигурен съм, че Саша Илич ще погледне към школата. Всеки треньор, като поеме даден отбор, го прави и той също ще го направи. Предполагам, че там ще види добри футболисти. Даже и да не са напълно готови, ако прецени че имат качества, нека ги вземе в първия състав. С тези млади момчета трябва да се работи индивидуално. Една обща тренировка не е достатъчна. Трябва да се подготвят по звена, всеки да тренира по дадена програма. Да си треньор не е толкова лесно. Отстрани изглежда, че е лесно, но един наставник трябва да мисли за 100 неща. ЦСКА като клуб е доказал какво може, дано ръководството му осигури всичко необходимо Сега вече топката е в Саша Илич и всичко зависи от него. Хубаво е обаче и двете страни да играят с нея", завърши легендарният бивш наставник на "червените".