Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов сподели мнението си пред "Мач Телеграф" за представянето на "червените" в Лигата на конференциите и предстоящите двубои от първенството на България.

Служебният спортен министър отново говори за ЦСКА

Служебният спортен министър отново говори за ЦСКА

"Твърденията, че ММС и Кузманов спират ЦСКА, това са просто интерпретации"

"Срещу Рома излязоха много респектирани. Първото полувреме беше много слабо. След почивката се посъбудиха, но трябва да отчетем, че и италианците се отпуснаха. В крайна сметка се отвори мачът, но мотивацията от първата минута в редиците на "армейците" липсваше. Като знаеш, че нямаш шанс за класиране, настроението пада. И все пак това не го разбирам. Играеш за ЦСКА срещу добър отбор, и то в Европа, не ти трябва допълнителна мотивация. Другото е, че не са свикнали да играят толкова много мачове. Стана наситена програмата. Цялостното представяне на клуба в Европа не беше добро. Искаше ми се и на мен, и на привържениците да бъде по-достойно.

Лошото е, че гледаме резултатите и представянето на ЦСКА от едни по-стари години, когато се справяхме с подобни отбори като норвежците без никакъв проблем и сега си казваме: "Е, какви са тези, ще ги бием", но нещата не стоят съвсем така. Виждаме, че и отборът на Лудогорец не е на онова ниво, на което беше.

Има за какво да съжаляват в редиците на "червените". Изпуснаха няколко мача за първенството и ако смятаме средно аритметично, сега ще е много трудно да се догонят разградчани. При гостуването на Лудогорец и равенството ни вършеше работа, ако си бяхме взели другите мачове. Щяхме да имаме добър баланс. Но при така стеклите се обстоятелства не може да кажем, че тези момчета са израснали. Сега не може да се даде гаранция, че ще вземат победите до края на годината. Има различни фактори. Времето е студено и терените не са на най-високо ниво. Всеки може да изненада всеки. Силно се надявам да успеят да победят Черно море, Арда и Лудогорец и привържениците да имат повод за една по-хубава Коледа и Нова година. "Армейците" заслужават да се порадват. Ако загубим точки в тези мачове, нещата стават много сложни. Купата на България е трофей и може да се окаже така, че да спасяваме сезона през нея.

Има за какво да се борят играчите. Трудно ще е да се преборят за титлата... "враговете не спят", както се казва. С постоянство може да се случи. Иска ми се да успеят. Дори и да се допусне някъде грешна стъпка, след това тя трябва да бъде поправена. Всеки губи, дори и ние сме падали едно време, но като дойдат на "Българска армия" и е ясно, че им е спукана работата. А сега дори и на собствен терен се допускат грешки. Играчите трябва да покажат морал и да се раздават за ЦСКА. Трябва сърцето им да бие за ЦСКА, а на някои от тези играчи не съм сигурен, че сърцето им бие за този клуб", завърши легендата на "червените".

Бивши "армейци" правят фурор в Португалия

Бивши "армейци" правят фурор в Португалия

Белтраме и Енрике Рафаел с отлични изяви за Маритимо