Легендата на ЦСКА - Аспарух Никодимов сподели пред "Меридиан Мач", че не може да се добие реална представа за формата на играчите от контролите, които отборът изигра в Турция.

Той заяви, че заключения могат да се правят едва когато тимът изиграе няколко официални мача.

ОСК ЦСКА раздаде годишните си награди

ОСК ЦСКА раздаде годишните си награди

Ето кои спортисти бяха наградени

"Футболистите сега правят интензивни тренировки и контролите не могат да бъдат показател за формата на отбора. Не може да се добие реална представа в какво състояние е ЦСКА. Едни играчи влизат по-бързо във форма, а други - по-бавно. Дали изобщо вървят равномерно нещата. Това е времето за подготовка, защото се съчетават контролите с по-тежки тренировки. Някои играчи могат и да се скатават малко, а други да са по-слаби физически и да са по-изморени.

Като се изравнят горе-долу нещата, което ще е една седмица преди старта на полусезона, тогава може да се коментира. Тогава нещата влизат в своето русло. След като изиграят няколко мача, ще се види кой в каква форма е. Но това ще стане, след като се изиграят няколко официални срещи", заяви Никодимов.

"Само един нов е привлечен, но това означава, че останалите играчи трябва да се доказват, че заслужават да са в ЦСКА. Не може да има постоянно някакво текучество. Важно е как отборът ще стартира полусезона. Някои хора казват, че денят се познава от сутринта, но не е така винаги. До третия официален мач ще се разбере кой е в добра форма и кой не е. Вече трябва да се гони едно постоянство. Надявам се да е бил полезен този лагер в Турция. В контролите може някои играчи и да не са показали 100% от възможностите си. Те не са мерило нито за формата на играчите, нито за това дали са успели да надградят. Това го знам от опит. Трябва да си постоянно с тях, за да ги оцениш реално. Дано всеки да е в максимална форма и да зарадват феновете на отбора", завърши Паро.

Филип Филипов: Убеден съм, че тази година ще спечелим първенството

Филип Филипов: Убеден съм, че тази година ще спечелим първенството

"Въпросът е във всеки един мач да даваме максимума от себе си", каза още той