Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов сподели мнението си пред "Мач Телеграф" за победата на ЦСКА над Ботев (Bp) в неделя с 4:0 по Околчица. Той коментира и скандално отменения гол на Ботев (Пд) в гостуването срещу Лудогорец.

"Рано е да кажем дали отборът започна да напипва верния ритъм. Като ги похвалиш и дойде някой пo-сериозен отбор и нищо не се получава. Така че да видим в следващите мачове как ще върви ЦСКА. Факт е, че когато излезеш на първо място и самочувствието се вдига. Това те кара да си под напрежение, нащрек и да се готвиш с настроение. Дано така да продължат, а не да си помислят, че са постигнали нещо кой знае какво. Нещата лесно се обръщат", започна той.

"В последните три мача вкараха 9 гола, но е много важно да обърнем внимание и срещу кои отбори са отбелязани. Да, Ботев са сред класните отбори, но и те изпитват колебания през този сезон. Не е този Ботев, който го знаем от едно време, пълен с национали и класни футболисти. Не бива да хвалим предварително играчите на ЦСКА. Това, че си на първо място е добре, можеш да изправиш главата малко.

Слабости винаги могат да се намерят, но трябва от мач на мач да се отстраняват тези грешки. Във всеки отбор има такива слаби страни. Когато дойдат по-сериозните срещи с отбори, които имат претенции, тогава може да кажем дали ЦСКА има сили за нещо запомнящо се през този сезон. Лесно може да слезем от първото място. Трудно се изкачваш, а по-лесно падаш от високо.

На върха е най-трудно да се задържиш и трябва да си много внимателен, ако искаш това да се случи", заяви легендата на "червените". Никодимов коментира и срещата между Лудогорец и Ботев (Пд), завършила 1:0 в полза на шампионите, като обърна внимание на отменения гол в първите секунди на двубоя.

"Не знам защо отмениха попадението на Ботев (Пд). Как може такова нещо, не знам. Разградчани вероятно щяха да се мобилизират и пак да вземат своето, но не мога да си обясня каква беше причината голът да бъде отменен. Като имаш отбор за целия сезон, но виждам защо трябва да ти се помага в два или три мача. Така няма да изградим нищо в българския футбол. Ще играят чужденците, а нашите момчета ще гледат", завърши той.

В Босна ни се подиграха заради ВАР: Ситуацията в мача Лудогорец - Ботев (Пд) е смешна

В Босна ни се подиграха заради ВАР: Ситуацията в мача Лудогорец - Ботев (Пд) е смешна

В страната предстои въвеждането на системата