ЦСКА назначи още един чужденец на ръководен пост в клуба. Вчера италианецът Кристиано Джарета стана спортен директор, а днес португалецът Пауло Жорже Рибейро Кардозо пое детско-юношеската школа. Той бе избран от ръководството на клуба след внимателен и обстоен подбор измежду няколко чуждестранни кандидати.

Кардозо вече има поглед върху Академията на "армейците", след като в края на миналата година прекара 2 седмици в София и се запозна отблизо с работата на треньорите и представянето на формациите в съответните първенства.

Специалистът има огромен опит като треньор, скаут и методист при работата с подрастващите. Близо две десетилетия е в школата на Спортинг (Лисабон), където открива, тренира и помага за развитието на таланта на Кристиано Роналдо, Нани, Ерик Дайър и Рикардо Куарешма.

През последните няколко години работи и предава своите знания в различни страни по света - в националните гарнитури на ЮАР, бразилския Флуминензе, Ал Ахли в Саудитска Арабия и Мелбърн Виктори (Австралия), информират от клуба.

Джарета ще помага за нови изходящи трансфери на ЦСКА в Италия

Джарета ще помага за нови изходящи трансфери на ЦСКА в Италия

Набелязаните са Вальо Антон и Борислав Будинов