Селекцията на ЦСКА започна от месец май. Този път на новите попълнения няма да им се налага да учат имената на съотборниците си по време на официален мач. Тони Уот, Денис Давидов, Диего Фабрини и Петър Занев ще изкарат цяла лятна подготовка с новите си колеги.

Преди време бях озаглавил свой материал "Как ЦСКА може да стане още по-силен?". Тогава написах, че ако бъдат привлечени нови класни попълнения на позициите - ляв краен защитник, разиграващ халф и централен нападател, отборът ще подплати амбициите си и ще надгради сериозно основата, полагана в последните 2 години. Ръководството подсили именно тези проблемни зони.

Как ЦСКА може да стане още по-силен?

Как ЦСКА може да стане още по-силен?

Футболисти на тези три позиции могат да подсилят значително отбора

Сред четиримата новодошли на "Армията" се откроява италиански плеймейкър.

Футболист, който умее да внесе спокойствие. Да забави темпото на игра, когато се наложи. С безценен опит от Острова и Ботуша. Където научава тънкостите в играта под ръководството на реномирани специалисти, каквито са Франческо Гуидолин, Джанфранко Дзола и Айтор Каранка.

Снимка 425863

Източник: cska.bg

Диего Фабрини удивява с топка в крака.

В Мидълзбро му викат "Марадона от Боро". Прякорът му е измислен от съотборник - Алберт Адома. Фланговият играч е удивен от качествата на италианеца. Забелязва, че понякога се увлича в индивидуални действия, събирайки по трима противници около себе си. "Това е единственото негативно в него", смее се ганаецът.

Снимка 426439

Източник: Twitter

"Миналия сезон играхме срещу Милоул, а треньорът ни Айтор Каранка обърна специално внимание на Фабрини. Каза ни да го следим, дава страхотни топки на нападателите", спомня си Адома. При "лъвовете" Диего бързо се превръща в любимец на феновете.

Снимка 426438

Източник: Twitter

Упрекван е, че не тича достатъчно в защита, но е от онези футболисти, които с едно отиграване могат да решат мача. Ниското темпо на игра у нас може да се хареса на Диего Фабрини, тепърва ще разберем това. Партньорството му с Тиаго в средата на терена може да се окаже фатално за противниците на ЦСКА.

"Не биваше да го оставяме да си тръгва. Трябва ни плеймейкър, който умее да дриблира и подава добре", жалват се фенове на Бирмингам при раздялата с халфа.

Снимка 426436

Източник: Twitter

Типично по нашенски - в България вече започнаха да го нарочват за "менте" и "свършил за футбола". Хора, които не са го гледали и една минута, но у нас всеки разбира от футбол и политика, нали?

Снимка 425844

Източник: cska.bg

Полузащитникът бе желан и от Левски, а до трансфер на "Герена" не се стигна. Подобна бе ситуацията с Фернандо Каранга, който впоследствие се превърна в голямата звезда на "армейците".

Снимка 426435

Източник: Twitter

Дон Диего Фабрини, сравняван с Марадона в Мидълзбро, може да даде на ЦСКА нужната мощ в средата на терена. В Борисовата градина обичат да правят трансферни удари от румънското първенство.

Откри ли ЦСКА своето ново италианско бижу?

Снимка 426434

Източник: Twitter