Стефано Белтраме може да измести неубедителния Тиаго от титулярите напролет, пише "Тема спорт". Португалецът досега нямаше реална конкуренция на поста в редиците на ЦСКА. Той разочарова в доста срещи през есента, а избухванията му бяха съвсем редки. Тиаго отстъпи не само игрово спрямо първите си два сезона, но и статистически. Той има само 3 гола и 1 асистенция, а в предходните две кампании записа 17 попадения и над 20 асистенции.

Белтраме ще получи шанс в поне две от зимните контроли и от представянето му в тях зависи дали ще бъде титуляр още в първите пролетни кръгове. Твърде вероятно е той да направи официален дебют още в дербито с Левски на 15 февруари. Стефано не взе участие в спаринга с Чонбук, но ще запише първи минути срещу чешки тим. Армейците играят в два поредни дни с Виктория Пилзен на 31-ви и с Яблонец на 1 февруари. В един от тези спаринги ще е неофициалният дебют на Белтраме. Той е в сравнително добра кондиция, като последното му участие е било на 13 януари. Преди това обаче не е играл месец.

Али Соу решава личен ангажимент, ЦСКА го чака в четвъртък

Али Соу решава личен ангажимент, ЦСКА го чака в четвъртък

Гамбиецът е в Италия

Опция за позицията зад нападателя е и Денис Давидов.

Интересно е да се отбележи, че в няколко случая Стефано Белтраме е играл срещу голмайстора на ЦСКА Али Coy - в италианската Серия "Б". Въпреки че и двамата са преотстъпвани в редица тимове, те не са били заедно на едно място. Най-близо са до събиране в Модена - Белтраме е преотстъпен там през 2014/15 г., a Coy - през 2015/16 г.

Стефано Белтраме направи първа тренировка с ЦСКА

Стефано Белтраме направи първа тренировка с ЦСКА

Атакуващият играч се намира в отлична форма