Гласеният за нов спортен директор на ЦСКА италианец Рудолфо Ваноли пристигна в София. Специалистът бе посрещнат от шефа на "червените" Венци Живков. С Ваноли дойде и треньорът по физическа подготовка  Симоне Фурнари. Двамата италианци днес ще подпишат договори с ЦСКА, след което заминават на лагера на представителния тим в турския град Караджасу.

Най-голямото стъпало на Ваноли като треньор е във втора дивизия в Швейцария, където и бил начело на Лугано, а за последно е работил в пета дивизия на Италия в Порденоне.

"Ще подпиша договор с ЦСКА за една година. Това ще направи и Симоне Фурнари, който ще бъде новият кондиционен треньор. Аз ще бъда спортен директор на ЦСКА. Поне такава ми е договорката с ръководството. Целта е да помагам на клуба да върви напред и да се развива", заяви Ваноли.
"Нямам намерения да предлагам италиански футболисти за нови попълнения на отбора. Моята работа засега ще бъде насочена в съвсем друга посока. Първо трябва да говорим с президента, после ще решим по-конкретно какво трябва да се прави и ще го обявим", допълни бъдещият шеф.

Треньорът Симоне Фурнари е дългогодишен треньор по физическа подготовка на волейболния отбор на Дженоа. Той ще смени в екипа на Стойчо доведения от Георги Павлов Милен Цветанов.

"Поканен съм от ЦСКА, за да помогна на отбора в кондиционно отношение. С нетърпение очаквам да започна работа", коментира Симоне Фурнари.