Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов разкри пред "Капитал", че клубът няма да управлява самостоятелно някои от пространствата на своя стадион след края на предстоящата тотална реконструкция. Тези функции ще бъдат поверени на външна фирма.

По оценка между 80-90 милиона лева ще струва стадионът. До миналата година плащахме 100 хиляди лева на месец на държавата за "Армията" и базата в Панчарево. От март вече месец сме съсобственици - няма да плащаме наем, а ще инвестираме в инфраструктурата. Извън София щеше да е по-лесно и бързо да се направи съоръжение, но в Борисовата градина е все пак домът на ЦСКА. За съжаление доста хора не посещават мачовете в момента именно поради окаяното състояние на стадиона. Реконструкцията ще отнеме 2 години, като ще има външна фирма която ще управлява стадиона - ресторанти, фен магазин, фен зоните", заяви Филипов.

Реконструкцията на "Българска армия" ще започне в следващите месеци, като през януари предстои да се избере фирма, която да извърши събарянето на съоръжението. Ремонтните дейности ще приключат най-рано в края на 2025 година.

Междувременно бившият министър на спорта Весела Лечева, при чието управление беше създадено съвместното дружество между ЦСКА и държавата "Спортни имоти Българска армия", за пореден път заяви, че процесът по изграждането на нови стадион е необратим.

"Много се радвам, че това завърши с успешен край. Дадохме началото на изграждането на едно модерно съоръжение. Дадохме началото на един от първите успешни модели на операция между държава и частен интерес. Този процес е необратим. Ще имаме модерно съоръжение в центъра на града. Доста години минаха, докато се сложи началото. Много търпеливи бяха нашите съграждани. Надявам се всички останали футболни отбори да намерят своя модел за развитие", заяви Лечева пред БНТ.

Процесите по реконструкцията на стадион "Българска армия" продължават

Процесите по реконструкцията на стадион "Българска армия" продължават

Ето подробности