Безспорно случаят на Станислав Шопов в ЦСКА е интересен. Той не е първи избор за Саша Илич, но през есента беше футболистът с най-много минути от всички полеви играчи на "червените". От началото на 2023 г. халфът има 4 мача в Първа лига, като беше титуляр в два - при трудните победи над Септември и Спартак Вн. Не блестя особено, но заради поредицата контузии в националния отбор получи повиквателна от Младен Кръстаич. Селекционерът не го пусна срещу Черна гора, но му даде дебют при загубата с 0:3 от Унгария. Така доста бързо 21-годишният футболист стигна до "А" тима на България.

Шопов: В ЦСКА се чувствам прекрасно

Шопов: В ЦСКА се чувствам прекрасно

"Най-важното е, че спечелихме"

Само преди 5 години Шопов играеше за националния до 17 г. със селекционер Викторио Павлов. Той изобщо не записа мач за България до 19 г. и преля директно при младежите, за които трябва да отбележим, може да играе и към днешна дата. За отбора до 21 години халфът на ЦСКА има 4 срещи, но ето, че сега не беше повикан от Александър Димитров, но беше призован директно от Младен Кръстаич.

Шопов, само на 21 години, има кариера, за която много могат само да мечтаят. Той беше твърд титуляр в Ботев Пд, заради което бе продаден на нидерландския Хееренвеен за 150 000 евро. Дори записа и мач в Ередивизие - срещу Валвайк. След това обаче дойде предложението от ЦСКА, което Шопов нямаше как да откаже. На "Армията" му дадоха легендарния номер 8, с което на секундата очакванията към него скочиха. До колко ги оправдава, е друг въпрос. А и е въпрос на време. От началото на сезона Шопов има 28 мача за ЦСКА във всички турнири, в които е отбелязал 1 гол и е дал 2 асистенции. Ако в края на кампанията отборът на Саша Илич празнува с дългоочакваната титла, без съмнение младият футболист ще е един от хората с принос за това.

Сякаш за момента нещата за Станислав Шопов се случват изненадващо лесно. Той обаче е само на 21 години и бъдещето е пред него. Както е тръгнал, ще постигне големи неща, което му пожелаваме.