Покойният Крум Милев (на снимката с костюма) е треньорът на ЦСКА с най-много спечелени трофеи начело на клуба. Едва ли има фен на "червените", който не е запознат с този факт. Милев е 11 пъти шампион на България (рекорд), има и 4 Купи на Съветската армия. Само още един наставник на "армейците" е с двуцифрен брой трофеи. Името му е Димитър Пенев. Настоящият почетен президент на клуба е с 12. Стратега от Мировяне има на сметката си 3 титли, 4 Купи на България, 2 Суперкупи и 3 Купи на Съветската армия като второстепенен турнир. Топ 3 на най-успешните треньори на ЦСКА се допълва от Манол Манолов, който също вече не е сред живите. Симолията е с 8 трофея - 4 титли, 3 Купи и една КСА като второстепенен турнир.

Снимка 535781

Източник: Фейсбук

С 5 е Аспарух Никодимов. Паро е 4-кратен шампион, а веднъж печели Купата на България като второстепенен турнир. Един треньор е с 3 отличия - Стоян Орманджиев. Той печели 2 титли и една Купа. Петима наставници са с по два трофея начело на най-успелия ни футболен клуб. Стойчо Младенов триумфира два пъти с титлата, Георги Василев записва златен дубъл - титла и Купа, Пламен Марков и Милен Радуканов имат по една Купа на България и една Суперкупа, а Христо Янев е с една Купа на България и една титла във "В" група. Феновете на ЦСКА не обичат да включват този трофей в каквито и да било класации, защото той не отговаря на класата на клуба, но все пак за него са се играли мачове и са постигани победи. Включваме го от уважение към Янев и отбора му през сезон 2015/2016.

Снимка 531276

Източник: LAP.bg

Любослав Пенев вдигна Купата на България с любимия си отбор и така се нареди до още деветима треньори, които имат по един спечелен трофей от "червената" скамейка. Първата титла на ЦСКА е спечелена с двама треньори - Константин Николов и Христо Нелков. Първото място в шампионата печелят още Серги Йоцов и Борис Станков (за тази титла огромна заслуга има Аспарух Никодимов). Подобно на Любо Пенев, с Купата триумфират още Стефан Божков, Никола Ковачев и Цветан Йончев. Двама са чужденците, които печелят трофей начело на ЦСКА. Първият от тях е Григорий Пинайчев от СССР - КСА. Вторият е Миодраг Йешич от Сърбия, който става шампион с тима на ЦСКА през 2005-а година.

ТРЕНЬОРИ НА ЦСКА И СПЕЧЕЛЕНИ ОТ ТЯХ ТРОФЕИ:

15 - Крум Милев

12 - Димитър Пенев

8 - Манол Манолов

5 - Аспарух Никодимов

3 - Стоян Орманджиев

2 - Георги Василев, Стойчо Младенов, Пламен Марков, Милен Радуканов, Христо Янев

1 - Константин Николов и Христо Нелков, Серги Йоцов, Борис Станков, Никола Ковачев, Стефан Божков, Цветан Йончев, Любослав Пенев, Григорий Пинайчев, Миодраг Йешич.

ЦСКА представя нов генерален спонсор, клубът става още по-силен финансово

ЦСКА представя нов генерален спонсор, клубът става още по-силен финансово

Вижте подробности