Неделчо Матушев има сериозни познания за отбора на Зоря (Луханск) - съперник на ЦСКА в 3-ия кръг на Лига Европа.

Специалистът разполага с опит в украинското първенство, където за дълги периоди е работил в Карпати (Лвов) и Стал (Камянске).

"Юрий Вернидуб води този отбор в продължение на 8 години. А когато един човек е толкова дълго време начело на отбора, означава, че основите са поставени и че играчите вероятно знаят къде се движат и с вързани очи. Колективът в Зоря е много силен, а и атмосферата е много творческа. Много футболисти, които са излезли от Зоря, след това сами искат да се връщат. Значи наистина е приятно да се работи там.

Петрович казва как ЦСКА ще победи Зоря утре в 17:30 часа

Петрович казва как ЦСКА ще победи Зоря утре в 17:30 часа

Треньорът дава брифинг

В момента Зоря е водещ отбор в Украйна, може би трети по сила след Шахтьор и Динамо (Киев), които са тоталните фаворити. Зоря играе почти редовно в Лига Европа, отстъпиха през 2016 година само с 0:1 на "Олд Трафорд" от Манчестър Юнайтед. Това е опит, който може да се придобие само с мачовете.

В момента отборът играе по-динамично, контролът върху топката е водещ. Имат добри крайни защитници в лицето на Олександър Тимчик и Бохдан Михайличенко. В предни позиции е много опасен Артьом Громов.

Зоря за Люпко Петрович: Имаше проблеми в Сараево заради снимка с пистолет до Аркан

Зоря за Люпко Петрович: Имаше проблеми в Сараево заради снимка с пистолет до Аркан

"Този фотос е поставен под въпрос"

Преди залагаха на типичното 4-4-2 и търсеха контраатаките, но сега търсят контрола върху топката. Освен с активните си крайни защитници, Зоря може да изненада и на статичните положения, където отборът е много силен.

Но ЦСКА има своите шансове и козове в атаката. Разполагат с много хитър и опитен треньор като Люпко Петрович. Със сигурност обаче на "армейците" от София няма да им е лесно. Надяваме се, че все пак ще бъдат крайни победители, пожелавам им и нужната доза късмет", заяви Матушев.

ЦСКА да внимава много с лявото крило на Зоря - Хромов

ЦСКА да внимава много с лявото крило на Зоря - Хромов

Има 3 гола от два мача в Лига Европа