Tези дни е спокойно в Борисовата градина. Малко студено - заради периода от годината и ледения душ Нюрнберг, който се стовари върху ЦСКА, но е спокойно. Най-после приключва порочната практика да се привличат футболисти "на килограм". Трудно е да се сетим кога беше последният трансферен прозорец, в който 31-кратните шампиони подписаха със само едно ново попълнение. Разбира се, до края на зимата е напълно възможно и вероятно да парафират още. Треньорът Милош Крушчич няколко пъти отбеляза, че иска един-двама нови креативни футболисти. Но това е нищо на фона на десетимата непознати чужденци, които свикнахме да позират с червената фланелка на всеки шест месеца.

Само миналото лято към софийския гранд се присъединиха Тони Уот, Денис Давидов, Диего Фабрини, Густаво Бусато, Греъм Кери, Вив Соломон-Отабор, Раул Албентоса, Томи Юрич и Брадли Мазику. Поредната селекция от предимно свободни агенти, които след "хикс" на брой добри мачове да бъдат продадени с цел печалба. Поне такова впечатление оставят сред анализатори и фенове споменатите състезатели. Няколко от тях не се вписаха въобще, за други забравихме, а един дори вече напусна клуба.

Снимка 462532

Източник: cska.bg

Неприемливите резултати говорят сами. От спокойната зима в ЦСКА личи, че ръководството си е взело поуки.

Единственият привлечен до момента е Ахмед Ахмедов от Дунав (Русе). Липсата на класен нападател, който да е свикнал с родната действителност и стил на игра, ясно личеше тази есен. Едни от най-големите попадения на "червените" през годините са именно след вътрешен трансфер. От клуба заявиха, че Ахмедов се адаптира отлично към колектива и можем да очакваме успешен негов дебют в Мач №1 на България срещу Левски (15 февруари). А и защо му е в момента на ЦСКА нова делегация от 6-7 чужденци?

Настоящите състезатели имат нужда от още време да се стиковат. Половината дойдоха през лятото, а вече смениха трима треньори. Крушчич води първа подготовка с "червените". Излишната припряност е голям порок на родните грандове. И Юрген Клоп можеше да бъде отписан в Ливърпул след слабите резултати в началото. Германецът пое мърсисайдци през 2015 година, а едва 2019 спечели първия си голям трофей. Разбира се, у нас мащабите са в пъти по-малки - за ЦСКА ще е успех, ако Крушчич вземе Купата на България през май.

Снимка 462531

Източник: cska.bg

Очакването. Това е големият бич за софийските грандове.

Сякаш в игра на домино - феновете недоволстват от няколко поредни слаби седмици, това притиска ръководството и треньора, футболистите игрят под напрежение. Всяка плочка продължава да бута следващата, взимат се играчи с цел бързо подобряване на ситуацията - треньорът има непосилна задача да гради почти изцяло нов отбор. Следват раздели и всичко се повтаря. Сега очакванията не са големи. Титлата е мираж. Лига Европа е чак лятото. ЦСКА съвсем спокойно може да доиграе сезона с този отбор. Защо пък и да не се даде шанс за изява на няколко момчета от школата, предвид липсата на напрежение. Клубът от много време имаше нужда да забави оборотите, да спре да сменя треньори и цели отбори в рамките на няколко месеца.

Ходът изглежда обещаващ, а дали ще сработи предстои да видим.

В ЦСКА е време за сверяване на часовниците

В ЦСКА е време за сверяване на часовниците

Проблемите могат да се решат с някои от футболистите, които не получават достатъчно игрови минути