Анатоли Нанков има 200 мача и 21 гола за ЦСКА във всички турнири. След прекратяването на състезателната си кариера води втородивизионните Миньор Бобов Дол, Хебър и Локомотив Мездра. В началото на 2007-а става асистент на Пламен Марков на "Армията", а няколко месеца по-късно остава и в щаба на Стойчо Младенов, с когото прекарва следващите 15 години в ЦСКА, Ал Алхи Саудитска арабия, ЕНППИ, Ал Итихад Египет, Атирау и Кайсар. Пред "Тема Спорт" той разкри какви са бъдещите му професионални планове, след като Младенов прекрати треньорската си кариера и стана оперативен директор на ФК ЦСКА 1948 Сф.

Г-н Нанков, изминаха няколко месеца, откакто се разделихте с ЦСКА. Каква е ситуацията около вас, има ли развитие около нова работа или все още сте в режим на почивка?

- Все още си почивам. Така се случи, че почивката стана малко по-дълга, отколкото имахме нужда. Нямам развитие около нова работа засега.

Дълги години бяхте част от екипа на Стойчо Младенов. В сряда той обяви, че приключва треньорската си кариера, вие оставате ли край тъчлинията?

- Да, аз продължавам с треньорството. Смятам, че имам още какво да дам в тази професия. Въпросът вече е да дойде правилното предложение.

В ролята на помощник или на старши треньор се виждате оттук нататък?

- Кариерата ми извън терена започна именно като старши треньор. Три години водих тимове в Б група. После така се развиха нещата, че 15 години съм помощник на Стойчо Младенов. Но аз не мога да бъда помощник на когото и да е. Така че ще се опитам вече да съм старши треньор и очаквам такива предложения.

Привърженици на ЦСКА нахвърляха жълти стотинки върху звездата на Алеята на славата на Младенов

Привърженици на ЦСКА нахвърляха жълти стотинки върху звездата на Алеята на славата на Младенов

Монети бяха поставени и при други клубни легенди, които избраха да започнат работа във ФК ЦСКА 1948

Оферти от България или чужбина се надявате да получите?

- В чужбина все по-трудно се котират българските треньори. Ще видим. Всеки би искал да работи в чужбина. Моето желание е да работя, а дали в България, или навън, времето ще покаже.

Следите ли представянето на ЦСКА от началото на сезона?

- Естествено, следя всичко, свързано с ЦСКА, така е било винаги и така ще бъде. И подготовката, и началото на сезона бяха колебливи, но постепенно се вижда, че отборът напипва правилния ритъм и се развива в позитивна посока.

Какво смятате за работата на Саша Илич?

- Не мога да коментирам работата на Саша Илич, тъй като той води тима едва от два месеца. Не е редно, не е коректно да давам мнение по този въпрос. Всеки треньор има нужда от време. Можем да анализираме и евентуално да оценяваме постигнатото от него като игра и резултати най-рано след приключването на есенния полусезон. Вижда се, че има философия и стратегия, която следва. Със сигурност се нуждае от време и доверие, за да разгърне вижданията си.

Каква е ситуацията с вашия племенник Валентин Антов? Заговори се, че Монца готви негово преотстъпване...

- Валентин си е в Монца. Направи отлична подготовка, той е един от футболистите, които играха най-много в контролите през лятото. Вече се адаптира към италианския футбол и очаква своя шанс. Остана резерва в първия мач за сезона, но се надяваме, че скоро ще се появи на терена в Серия А. Треньорите са доволни от него и поне засега няма вариант за негово преотстъпване. Отборът е така окомплектован, че за всяка позиция има по двама футболисти. Останалите централни защитници са по-опитни от него, но той има своите шансове и се надявам тази година да играе по-често.

Как ще коментирате целия шум, който се вдигна около преминаването на Стойчо Младенов във ФК ЦСКА 1948 Сф?

- Не мога, а и не искам да коментирам тази тема. Това си е негово решение. В един момент всеки поема по свой собствен път. Тодор Янчев също като мен се е насочил към това да бъде старши треньор. Но времето ще покаже. Както се казва, в България безработни наставници дал Господ, за съжаление.