Днес Валентин Антов ще се присъедини към новия си отбор - Болоня. Защитникът на ЦСКА ще играе под наем там до края на сезона. "Армейците" ще получат 500 000 евро. И още 3 милиона, ако италианците харесат 20-годишния футболист и го откупят.

Наемът на Антов е трети най-скъп в Серия А през зимния трансферен прозорец, показва проучване на ТОПСПОРТ. Най-голям е този за Матия Бани, който смени Дженоа с Парма за милион и половина евро. На второ място е Алфред Дънкан. Ганаецът бе пратен под наем от Фиорентина в Каляри за милион евро.

500 000, колкото за Антов, са платени за още две такива сделки. За въпросната сума Милан взе от Торино Соуалио Мейте, а Бреша прати в Сампдория Ернесто Торегроса.

Нападателят Адолфо Гаич отиде в Беневенто от ЦСКА (Москва) за 300 000 евро наем, а Рома привлече Брайън Рейнолдс от Далас за 100 000.

Това са седемте наема в Серия А, за които бяха платени пари. Този на Валентин Антов е от най-високите. Само за него от Болоня платиха пари през този трансферен прозорец. Другите им нови попълнения не струват нищо на клуба.

В Италия разкриха клаузата за задължително откупуване на Валентин Антов

В Италия разкриха клаузата за задължително откупуване на Валентин Антов

Целта изглежда постижима