Най-успешният български футболист и един от акционерите в ЦСКА Христо Стоичков, както и босът на червените Гриша Ганчев може да присъстват на дербито с Лудогорец от последния есенен кръг в първенството.

Както е известно, неделният двубой ще бъде прощален на стадион "Българска армия" в настоящия му вид преди планираната мащабна реконструкция, която ще отнеме около две години.

Стоичков: Лично ще вкарам първия багер на "Армията", Ганчев е човек с голямо сърце

Стоичков: Лично ще вкарам първия багер на "Армията", Ганчев е човек с голямо сърце

"Много хора се възползват от него"

Колегите от "Тема Спорт" съобщават, че и Стоичков, и Ганчев са заявили присъствие за сблъсъка с орлите и е много вероятно поне един от двамата да бъде на трибуните в неделя.

За последно те гледаха мач на "Армията" заедно - седнаха един до друг в ложите на сектор А за шампионатното домакинство на Берое на 2 април миналата година. Червените спечелиха с 1:0, а Стойчо Младенов бе изгонен от Ивайло Стоянов-Сватбата заради бурни протести край тъчлинията. Няколко дни по-късно Екзекутора напусна Борисовата градина със скандал.

Стоичков бе на стадиона на ЦСКА и през миналото лято, когато участва в инициативата "Армейски следобед", която се проведе преди домакинството на Сейнт Патрикс в Лигата на конференциите. Този мач се изигра на "Васил Левски" и също бе изгледан на живо от Камата. Последният двубой на "Българска армия" в настоящия му вид със сигурност ще е много емоционален момент за Кавалера на "Златна топка" - там той е прекарал солидна част от великата си кариерата.

От ЦСКА припомниха историята на стадион "Българска армия"

От ЦСКА припомниха историята на стадион "Българска армия"

И разкриха важна информация за реконструкцията

Вече на няколко пъти пък Гриша Ганчев заяви, че именно реконструкцията на "Армията" е най-голямата мечта и цел в живота му. Така 10 декември ще се превърна в още по-специална дата за бизнесмена - освен рождения си ден, той вече ще отбелязва на нея и сбогуването със стадиона преди сбъдването на мечтата му.

Все пак е по-малка вероятността Ганчев да присъства на дербито навръх 61-вата си годишнина. На трибуните със сигурност ще бъде неговият син Данаил, който в началото на тази година придоби и акциите му в ЦСКА.