Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов заяви, че ще сглоби състав, с който "червените" да се противопоставят максимално на Рома.

"Очакванията са да излезем, да постараем и да извлечем максимума от този мач, за да спечелим трите точки", започна Младенов.

"Благодарим за подкрепата и съпричастността на феновете. За това, което направиха. Не е нужно. Ще поговорим с тях и ще намерим точното решение за този казус. Не са длъжни да плащат за нещо, което аз нося отговорност. Благодаря им. В добро и лошо винаги ще бъдем заедно в името на ЦСКА", добави той.

"Трябва да се справим. Проблемите са от първия ден, в който съм в ЦСКА. Проблем за това непостоянство са контузиите. Креативните халфове, от които имаме нужда отсъстват. Трябва да се справим и без тях. Имаме достатъчно състезатели. Ще сглобим състав, с който да се противопоставим максимално на Рома."

"Мотивацията ни е най-малкият проблем. Във всички мачове, в които участвахме отборът излиза достатъчно мотивиран във всеки един мач. Проблемът е, че резултатите са лоши. Като игра се представяме добре във всички мачове. В определени моменти от игровото време дори в Рим, който загубихме, успяхме да надиграем Рома. Аз точно това поведение искам да видя и в утрешния мач и дано да не бъде 20 минути, а да бъде 90 минути. Трябва да покажем едно постоянство в играта. Това поведение трябва да видим на терена, за да спечелим една или три точки срещу Рома."

"Ние не тренирахме на "Васил Левски", защото ние не пожелахме. Рома също не пожелаха. Състоянието на терена е отчайващо. Дано в следващите 24 часа да се постараят добре да почистят терена. Дано теренът да бъде на такова ниво, на каквото ще бъде мачът. Става въпрос за международен мач. Теренът трябва да бъде в безупречно състояние, а той в момента не е."

"Хитростта идва от индивидуалните качества на футболистите. Много са малко моментите, в които сме показали хитрост. Това нещо го коментирам и в съблекалнята. Стремим се да го променим и да го подобрим, но за три месеца и половина или четири толкоз. Не сме имали възможност да работим в едноседмичен цикъл във всяко едно отношение. Нямахме такова време и не напразно дори в съблекалнята съм поздравявал момчета. Тези, които ги взехме нямаха никакво време за адаптация. Хитростта идва от индивидуалните качества."

"Нямаме креативни халфове. Нито Кери, нито Варела могат да участват. Ще търсим друго поведение на терена с разпределение на определените задачи на всеки един. Вярвам, че ще се справим по-добре, отколкото в Рим."

Мухар за мача с Рома: Още от дете мечтаеш за такива двубои

Мухар за мача с Рома: Още от дете мечтаеш за такива двубои

"Не трябва допълнителна мотивация"

"Точно в този момент трябва да се показва любовта на стадиона. Отборът трябва да се подкрепя от първата до последната минута независимо дали е добър или лош. Когато сме заедно, когато 12-ият играч е на стадиона, ние сме изключително силни. Моето желание е с помощта на феновете да държим отбора на лимита на възможностите. Тогава ще постигнем това постоянство. Едно от нещата, които могат да ни помогнат е феновете да пълнят стадиона. Тогава се чувства по-боева обстановка. Когато има 25 или 30 хиляди на стадиона, се чувстваш по съвсем различен начин. Чувства се един психологически импулс."

"В нашия отбор работят трима юноши. Вярвам, че през втория полусезон те ще получат игрово време."

"От този мач не ни зависи селекцията. Аз съм напълно наясно от какво имаме нужда, за да подобрим качеството на отбора и да увеличим конкуренцията на определени позиции. Обсъждаме го с ръководството и шефовете."

"Възможно е Кери да не вземе участие повече през този сезон. Ние приемаме нещата такива, каквито са. От морална гледна точка ние нямаме право да го задържим, въпреки че се намираме в много тежка ситуация и точно хора като Кери и Варела са ни много необходими."

"Италия не е България. Там има стратегия, която следват. Моуриньо е много голямо име в световния футбол. Подходът е коренно различен. Той има време и ще направи Рома още по-голям отбор с по-големи успехи. Той винаги постига успехи, където ѝ да отиде. Моуриньо е олицетворение за един професионалист от А до Я. Той изпипва всичко до най-малките детайли. Извън стадиона е човечен, коректен и услужлив. Знам го от личен опит".

"Не успяха да ни затрият, благодарение на сегашния собственик - Гриша Ганчев. На Ботев и Локомотив имат дават достатъчно за два пирона да забият, на нас не дават, ние и не искаме. Просто да не ни се пречи! Дано новото правителство, което трябва да се сфомира, промени това. В София на три от четирите отбора не се е помагало нито веднъж. Неправдата е голяма, казвам го. Някой като мен преглъщат жаби и стискат зъби, не останаха вече зъби", каза Младенов.