Треньорът на ЦСКА Милош Крушчич даде онлайн пресконференция. "Червените" ще се изправят срещу Ботев (Враца) в контрола в събота. 

"Всички футболисти са здрави с изключение на Тиаго, който вчера започна подготовка. Той прекара 4 седмици карантина. Останалите футболисти всички работят, няма контузии на този етап, което е важното. Утре ни очаква контрола с Ботев (Враца), първа и единствена контрола. Искам да влезем в ритъм с тези контроли, защото ни липсват мачовете. Имахме две подготовки, но по съвсем различен начин. Липсват ни приятелските мачове, които не можеш да заместиш с тренировка. Настроението в отбора е добро, футболистите са в добро настроение и виждам, че нямат търпение да започнат първенството. Решихме да изиграем една контрола, защото малко рисково може да стане да се играе две контроли сряда-събота. Според мен това е малко рисково, защото беше голяма пауза, две месеца и нещо без тренировки. Мисля, че отборът ще бъде достатъчно готов. Доволен съм от всички, утре ще видим в какво състояние са в момента", започна Крушчич.

"С Албентоса беше друга причина. Той е много добър футболист, голям професионалист и вдигна много нивото на професионализма в отбора. Знаете, че той получи травма на лагера в Испания и за него беше нужна операция. Мисля, че я направи преди две седмици и се нуждае от минимум 2-3 месеца рехабилитация. Затова нямаше да може да помогне.

Майкъла: ЦСКА фалира на 9 септември, ама ще бие Левски на финал за Купата

Майкъла: ЦСКА фалира на 9 септември, ама ще бие Левски на финал за Купата

"Ако се появи трети ЦСКА, пак ли ще се обединяват?"

Относно Анита, той също е много качествен футболист, опитен, той може да липсва, но това беше негово решение. Той искаше да се прибере вкъщи. Това може да е най-голямата загуба за нас, но мисля, че тези футболисти ще се справят.

Останахме без четири футболисти, очаквахме повече от Давидов и Вив Соломон. С Давидов не се получи, стечение на обстоятелствата, имаше малшанс, лоша форма и други проблеми, които възникнаха. От Вив Соломон очаквахме повече, но това е футболът. За него може да е по-добре в друг отбор", каза още сърбинът.

"ЦСКА гласува за две срещи. Моето мнение е, че в две срещи по-качественият отбор ще се види, че заслужава финал. В една среща всичко е възможно. Всички отбори заложиха на сигурност.

За Купата може да стане от само себе си - когато отборът има шанс за трофей, това да стане приоритет. Но в никакъв случай няма да изоставим първенството, всеки мач е важен. Искаме да стартираме с победа срещу Витоша, за да се подготвим на спокойствие за първия мач за Купата. В никакъв случай няма да говоря за този мач в Пловдив, най-важен е следващият мач. Работим ден за ден. Тази ситуация не ти дава възможност да говориш много напред във времето. Буквално гледам футболистите през ден как са. По този начин работим сега.

ЦСКА последва примера на Левски, пуска виртуални билети и за своите мачове

ЦСКА последва примера на Левски, пуска виртуални билети и за своите мачове

Натрупаните средства ще бъдат за школата на клуба

Надявам се скоро нещо да се промени, ситуацията по този въпрос. В Сърбия от 1 юни се позволява на спортни събития да има хора, има някакви мерки през един метър и така нататък, но се позволява нещо. Всичко зависи от държавата. Ситуацията е трудна, никой не иска да поема риск. Най-важно е здравето на гражданите, напълно разбирам ситуацията. Искаме да играем пред фенове, защото без фенове футболът е безразличен, няма страст и емоция. Мисля, че скоро ще се върнат и феновете.

Не се страхувам изобщо. То ще се случи някой ден, това е нормално във футбола рано или късно. Не ме вълнува, искрено", добави наставникът.

"Ако искаш нещо да се случи, трябва да го вярваш. Говорим всеки ден с футболистите, че искаме победи, че искаме да спечелим нещо важно. Аз им казах преди 2 дни, че сега е труден период, трудни тренировки, тежки, но трябва да сме търпеливи. Трябва да го изтърпим, за да имаме успех.

Запознат съм с най-важните мерки, тези за тренировки. Днес трябва да минем тестове за коронавирус, да сме негативни. Не съм почувствал да има притеснения, всички футболисти се раздават напълно. Минахме тестове, всички са негативни, всички са здрави", завърши специалистът.

Слави Трифонов: ЦСКА е един! Този с емблемата! Ще ни спукат от подигравки при мач с другите

Слави Трифонов: ЦСКА е един! Този с емблемата! Ще ни спукат от подигравки при мач с другите

Вижте какво още каза той