Защитникът на ЦСКА Мено Кох коментира престоя си в клуба пред нидерландския вестник "ELF Voetbal". Той говори и за финала за купата на България срещу Левски в неделя (15 май), от 17:00 часа.

"Бунгалата разполагат с най-основното - малък телевизор, климатик, отопление, две легла и малка тоалетна с душ. Това е всичко", призна Кох.

"Постоянно съм с Юрген Матей. Томас Лам и Яник Вилдсхут също винаги са заедно. Ние се събираме тук един ден преди всеки мач и оставаме да нощуваме. У дома или навън, има разлика в това. Ако тренираме веднъж, е късно следобед. Обикновено в четири часа, а през лятото дори и в шест и половина. В Нидерландия и Белгия бях свикнал да тренирам сутрин. Тогава можеше да си запълним следобеда с други неща, но сега е различно. Въпреки че ставам по-късно, пак ми е трудно да си планирам дните покрай тренировките", заяви нидерландския бранител.

Тодор Янчев: ЦСКА ще продължи добрата си серия срещу Левски

Тодор Янчев: ЦСКА ще продължи добрата си серия срещу Левски

"Моментното състояние никога не е играло роля в дерби мачовете"

През февруари 2021 г. ЦСКА привлече Кох с договор за 3 години и половина, като бранителят разказа за това.

"Те ме искаха шест месеца по-рано, но дойдоха в последния момент. Имаше твърде малко време, за да завърша всичко. След края на зимния трансферен прозорец ЦСКА вече не бе в главата ми и се фокусирах върху настоящия си клуб. В България прозорецът беше отворен още няколко седмици и всичко показваше, че наистина ме искат. Затова и подписах с ЦСКА. С Еупен и Нак Бреда се борех да не изпадна и затова нямах търпение да отида в клуб от друго ниво. ЦСКА всяка година се бори за титлата и купата, както и за класиране в групите на евротурнирите. Това са места, на които искам да се докажа."