ЦСКА дължи голяма част от блясъка на 70-годишнината си и паметното й отбелязване на стадион "Васил Левски" преди 3 лета, и на... съпруга на кандидат-вицепрезидента Невяна Митева, пише 7dnibulgaria.bg.

Генерал Явор Матеев е ортодоксален "армеец" от десетилетия. Гледал е наживо над 300 мача на "червените". За отбелязването на 70-годишнината пък неговите момчета от спецчастите направиха наистина невиждано шоу на "Васил Левски", когато парашутисти скочиха с всички емблеми на ЦСКА.

Апотеозът пък бе хеликоптерът, докарал тримата червени тенори - Христо Стоичков, Димитър Пенев и Димитър Бербатов.

Интересното е, че тогава Явор Матеев убеждава президента Румен Радев да приеме поканата да присъства наживо на мача ЦСКА - Лудогорец. По това време войната между ЦСКА и друг отбор, носещ подобно име, е особено жестока. Радев мисли да изпрати и на двата клуба поздравителен адрес и почетен знак на президента. Без обаче да присъства лично на събитията. Матеев обаче убеждава бъдещия конкурент на съпругата му, че мястото му е в ложата, като дори двамата заедно гледат футболната среща.

Неслучайно Матеев присъства на повечето победни снимки, а след влизането в групите на Лига на Конференциите лично Христо Стоичков доведе генерал Матеев в съблекалнята на ЦСКА.