Бившият футболист и шеф в ЦСКА Георги Илиев - Майкъла похвали качествата на защитника Юрген Матей пред "Тема Спорт".

Нидерландецът пристигна на "Българска армия" през миналото лято и след лошото начало, постепенно стабилизира изявите си и в момента е основен играч в отбора на Стойчо Младенов.

"Юрген Матей е най-добрият защитник на ЦСКА в момента. Със сигурност се разви много, откакто дойде. В началото не показваше тези добри качества. Може би му трябваше време да се приспособи, да усети нужното доверие и да разкрие потенциала си.

WINBET - удвои тръпката от играта онлайн! (18+)

Сега той е лидерът. Един отбор тръгва от вратаря и защитата. Когато има стабилност отзад, и играта в атака върви по-добре. А ЦСКА има интересни офанзивни играчи, които могат да направят разликата и им е нужно това спокойствие.

Много добър ход на Стойчо Младенов е, че даде капитанската лента на Матей. Тя ще ву донесе още самочувствие, но трябва да знае, че вече носи и по-голяма отговорност", казва Майкъла, който посочва и най-силните качества в играта на Матей.

"Много е борбен и се справя отлично в битката за първа топка. За това му помагат и доброто позициониране и чудесната игра с глава. Умее да командва защитата, като му е нужно още малко доза самочувствие, за да се представя на още по-високо ниво", добавя Майкъла.

Матей и Мазику с най-висока цена в ЦСКА

Матей и Мазику с най-висока цена в ЦСКА

Общо отборът е оценен на 13,65 милиона евро