Бившият шеф в ЦСКА - Георги Илиев е на мнение, че настъпващата с все по-сериозни темпове финансова криза ще бъде изключително тежка за столичните грандове ЦСКА и Левски. Според него малко решение на проблема ще бъде, ако чуждестранните футболисти доброволно намалят своите заплати.

"Тежко е за всички. Това е проверка за народа. На първо място е оцеляването. Лошото е, че в момента бизнес няма. Няма каква работа да дадем на служителите си в момента. И да си продадем колите - никой не иска да ги купи сега. Докъдето имам възможност ще плащам, но имаме и кредити, лизинги. Няма бизнес без кредити. На мен ми затвориха два хотела. Най-лошото е, че не знаеш какво ще стане утре", казва Майкъла.

Той е на мнение, че ситуацията в ЦСКА и Левски ще е много тежка, защото имат доста чужденци.

"Това са заплати, квартири, осигуровки, данъци...Почти всички клубове са заплашени да закъсат много сериозно. А и ако играчите не поискат сами да си намалят заплатите, тогава става още по-тежко. Тях ги интересуват парите, а не ЦСКА. Не ги интересува, че ще се прави стадион. Те искат да напълнят сметката и това е. Аз смятам, че футболистите трябва да намалят заплатите си наполовина в тази ситуация", допълва Георги Илиев пред "Тема спорт".

Според него приоритет пред "червените" в момента трябва да е стадионът, а не купи и турнири. Относно първенството Майкъла не отдава голямо значение, тъй като "Футболът е съвсем малко звено от държавата".

Шефът на ЦСКА Джарета: За разлика от Италия, в България болничните заведения не са добре организирани

Шефът на ЦСКА Джарета: За разлика от Италия, в България болничните заведения не са добре организирани

"Правителството спря мачовете"