Бившият изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев коментара актуални теми около българския футбол и по-специално около "червените". В "Домът на футбола" Майкъла обяви, че назначението на Любослав Пенев е закъсняло, но правилно и изрази убеденост, но Гриша Ганчев няма да се оттегли.

"Манталитета е много важен. Любо Пенев е страхотен професионалист. Виждаме промените в двата му мача дотук. Предвидих този резултат и да вземем Купата. Няма да имаме проблеми с Арда, когато Любо Пенев е начело. В ЦСКА липсват точно такива фигури в ръководството. Мисля, че се представиха много добре. Той вкара много професионализъм, много тактика и офанзивен футбол. Тепърва ЦСКА ще показва по-висока класа, но ръководството трябва да издържи повече и ще той ще направи един европейски отбор".

"Тактически отборът играе съвсем различно. Доста промени направи Любо Пенев и в състава. Освен първото място, всичко друго е провал. Това вкарва Любо в отбора. Той не може да промени за 10 дни толкова, но смени стила и манталитета на отбора. ЦСКА изглежда добре за българското първенство, но все още не отборът, който харесват феновете. Има още да се работи. Нямаме победа срещу отборите от Топ 5. Но нито Берое, нито Локо Пловдив, нито Арда победихме".

"Не само той, кой го е взел там. Един от много слабите треньори в България. Смениха доста чужденци, но те закъсняха и със смяна на поколението и със футболистите. Безобразно слаби футболисти. Тази година Лудогорец е толкова слаб, колкото не е бил никога в последните 10 години. Това беше шансът да се възползваме в първенството, но можем да промених доста в последните мачове".

Шумно празненство в "червената" съблекалня след страхотната победа в Разград

Шумно празненство в "червената" съблекалня след страхотната победа в Разград

Футболистите на ЦСКА ликуват в Разград

"Голям коз, финал. Арда направиха един сериозен клуб от провинцията и работя много професионално. Не може обаче Арда да е проблем за ЦСКА. Минимум с два гола ще победим. Не съм притеснен от загуба от Арда. Ако си в ЦСКА, освен Купата да вземеш, всичко друго е загуби, несериозно е".

"Лудогорец всяка година доказва, че е №1. Тази година имахме шанс, но може би закъсняхме с Любо Пенев. Имаме много добри футболисти, имаме човек, който дава много добри пари. Нямаме такива проблеми като Левски да съществуваме. Никога не съм чул, че Гриша Ганчев се оттегля официално. Нека да не коментираме това. Няма човек, който да дава 15 милиона и да се оттегли така. Той обича ЦСКА и ще се бори за това да стане шампион. Уцели и добрия треньор. Няма как да станем шампиони, но, ако ни помогне Левски и още някой, вярата крепи човека. Вярваме, че ще сме втори. Не виждам как ще напусне. Това беше моментен изблик на бизнес или на некоректност на част от феновете. Сериозен човек е, за да се предаде. Не се предава лесно той. В ЦСКА и Левски е добър този треньор, който бие, побеждава и взима медалите. Когато с Любо паднахме от Ботев на "Армията", нормално да се търсят промени. Сега бие и е №1. Ако този мач го бяхме загубили, беше на кантар пак да се върне в Царско село".