Офанзивният играч на ЦСКА Маурисио Гарсес заяви в предаването "Домът на футбола", че си е поставил цел да отбележи конкретен брой голове през настоящия сезон.

"За първи път играя извън Бразилия. Веднага обикнах България. От 7 месеца съм в ЦСКА и трябва да направя едно признание - в началото ми беше по-лесно, тъй като Стойчо Младенов бе начело на отбора и комуникацията беше по-лесна, защото се разбирахме на португалски.

Школата на ЦСКА привлече талант

Школата на ЦСКА привлече талант

Викторио Вълков идва от Сливен

Със Саша Илич полагам двойно повече усилия, за да му покажа, че трябва да бъда в състава. Всеки треньор има собствено виждане за играта и се старая да се адаптирам по-бързо към изискванията на новия наставник.

Много пъти съм играл като централен нападател, но тя не е най-подходящата за мен. Чувствам се по-удобно на фланга, защото съм бърз и искам да се надигравам един на един с противниковите защитници. Ако ЦСКА има нужда от мен да играя като централен нападател, ще бъда там. Ще играя там, където прецени треньорът.

Дауда Бамба тренира с дублиращия отбор на ЦСКА

Дауда Бамба тренира с дублиращия отбор на ЦСКА

Футболистът имаше проблеми с медицинските тестове при пристигането си в България

Няма да спирам да тренирам, за да ставам все по-добър. Отбелязах два гола с глава. Този хеттрик бе първият за мен в кариерата ми. Мисля, че показах най-доброто от себе си в двубоя с Арда. Не мога да обясня какво се случи миналия сезон, но мисля, че си взехме поуки. Винаги е добре, когато започнеш сезона с хеттрик.

Възнамерявам да отбележа още много попадения с екипа на ЦСКА и дано да успея да направя феновете ни щастливи. Запознах се с историята на клуба. За съжаление не съм гледал Христо Стоичков на живо. Той е вдъхновение за следващите поколения да постигнат нещо повече във футбола.

Поставил съм си цел. Ще кажа само, че е много амбициозна - да отбележа конкретен брой голове, но ще го запазя в тайна. Ако успея да я постигна, ще помогна много в битката за първото място. Мислим само и единствено за шампионската титла. Знам, че трябва да я върнем на нашия стадон. В ЦСКА няма други цели и именно заради тях дойдох в България", каза Гарсес.

Билетите за мача на ЦСКА с Локо (Сф) ще се продават на "Армията"

Билетите за мача на ЦСКА с Локо (Сф) ще се продават на "Армията"

Продажбата стартира от петък