267 мача, 16 гола. Обикновено Юрген Матей получава възможност да празнува за отбелязан гол след удар с глава. В понеделник вечерта капитанът на ЦСКА подаде заявка за наградата "Пушкаш", за най-красив гол на годината, по време на срещата срещу ФК ЦСКА 1948. От 40 метра с топовен удар той прати топката в мрежата, за да донесе важната победа с 1:0 за своя тим.

"Да, това е най-добрият гол, който съм вкарвал от разстояние", коментира Матей пред "AD".

"След това телефонът ми беше пълен със съобщения. Приятели, семейството ми, бивши съотборници ми бяха писали... Имаше много недоверие, в добрия смисъл. Те бяха особено изненадани, че мога да вкарам такъв гол.

Никога не съм очаквал да вкарам подобен гол. Топката ми дойде много удобно, а след това се надявах просто ударът ми да попадне в очертанията на вратата.

Баща ми гледаше мача на живо по телевизията и веднага ми изпрати съобщение.

Когато подписах с ЦСКА преди година и половина, всички ме питаха: "Защо по дяволите отиваш в България?" Тук много ми харесва. София е много хубав град за живеене. От време на време хората искат да се снимат с мен, но не всички ме разпознават. Всъщност това ми харесва.

Мисля, че скоро ще опитам отново да вкарам подобен гол, но може би следващият ми удар ще бъде още по-отдалече", каза още той.

Кайседо титуляр за Еквадор срещу Венецуела

Кайседо титуляр за Еквадор срещу Венецуела

Вижте подробности