Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев даде пресконференция преди мача от ХХХ кръг на Първа лига срещу Локомотив. Двубоят е в събота (15 май) от 20:00 часа на стадион "Локомотив" в град Пловдив.

Ето какво каза специалистът:

"Съставът е пълен, мислят всички за мачовете и така. Заявих и миналия път, че бяхме готови да си изиграем мача с ФК ЦСКА 1948. Исках двубоят да се реши на зеления правоъгълник. Тогава не ни позволиха това да се случи.

Спортно-техническата комисия реши, че няма да има мач и това трябваше да се уважи. А СТК отменя решение на Апелативната комисия... Която е над нея.

Ние не искаме служебна победа. А имахме желание да си изиграем мача. Не виждам логика в решенията и продължаваме тук да си вървим весело, забавно... На нас това ни коства сериозни разходи. А заблуждаваме и феновете. Имам програма за месец напред. Това са разходи. Чужденците искаха да си видят семействата. Това са 40 - 50 000 за билети. Продължаваме в този футбол и да ни е весело. Това са административни решения, за които трябва да са подготвени хората.

Този, въпросният клуб, не се е обадил и на ВАР, да не идва. Но те са богат клуб и могат да си позволят санкцията.

Дали утре не може да разберем от някоя комисия, че ще играем още определен брой мачове. Ще ги преиграваме или друго. Не съм сигурен, че може да свърши първенството в срок. Може и до края на август да откараме...

Този, Чибота, изтича половината терен, за да изрита Турицов, ама не успя. Ами ако беше? И това е само жълт картон, така ли? Значи здравето не е най-важно. А ще ни глобяват нас за една минута закъснение...

Това не са и аматьори даже. Не са подготвени за никаква професионална дейност. В БФС.

За финала колко фенове ще има? По 1000 на сектор?! Защо не са 30-40 хиляди? Пълен стадион. Радост за народа. През два-три-четири метра. Държа да има публика, но не един, два, десет процента".

Цялото му изказване вижте в приложеното видео: