ЦСКА не се представя особено убедително под ръководството на треньора Нестор ел Маестро. "Червените" са на трето място във временното класиране на Първа лига с 32 точки след 14 мача. Отборът от "Армията" изостава на 2 точки от втория Левски и на 3 от лидера Лудогорец. Легенди на ЦСКА не пестят критиките си към Ел Маестро, а доста от феновете са на мнение, че само Стойчо Младенов или Любослав Пенев могат да направят тима шампион.

Пенев се е разминал със завръщане начело на "червените" два пъти, откакто собственици на ЦСКА са Гриша Ганчев и Юлиян Инджов, разбра ТОПСПОРТ. И при двата пъти причина да не стане пак треьнор на отбора са били прекалено високите му финансови изисквания.

След завръщането на ЦСКА в Първа лига, Любо е преговарял, но е поискал месечна заплата, която е била прекалено висока за босовете на клуба. Тогава разговорите са приключили бързо. Преди началото на този сезон е имало нови. Пенев е намалил претенциите си, но не достатъчно, за да има сделка. В крайна сметка ЦСКА беше поет от Нестор ел Маестро.

Ако сърбинът с британски паспорт се провали, името на Любослав Пенев отново ще се спряга за "Армията". От клуба обаче не биха се съгласили да наемат бившия национален селекционер за повече от 45-50 000 лева месечна заплата.

Христо Стоичков проговори за края на приятелството му с Любослав Пенев

Стоичков за Любо Пенев: Заби ми нож в гърба, много ме заболя!

"В мое лице той загуби голям и проверен във времето приятел. Дали може нещо да се промени? Не знам."