Любослав Пенев е голямо име за "червена" България. Завръщането му като треньор на ЦСКА несъмнено е една от най-обсъжданите новини напоследък и тепърва работата му в клуба ще се следи под лупа. Феновете уважават неговите подходи.

Бившият топ стрелец на Атлетико (Мадрид) винаги действа със замах и назовава проблемите с истинските им имена. Често си пати за тази своя привичка - помним как беше наказан за употребата на израза "гнила ябълка" при последния си престой на "Българска армия". Гонил е футболисти от групата на ЦСКА - при това звезди на отбора. Не се е страхувал да променя системата на игра в хода на важен дерби мач и то успешно.

Този път обаче Пенев заварва "армейците" в деликатна ситуация.

Колкото и да се говори, че цел №1 за ЦСКА е титла и купа, реално Лудогорец е коронясан на 99% за десети пореден път. Основната задача на Супер Любо ще е да отмъкне Купата на България срещу шампиона в две срещи и след това на финал с Арда/Славия.

Ще успее ли?

Фенове на ЦСКА с благотворителен търг за малката Алекс

Фенове на ЦСКА с благотворителен търг за малката Алекс

Вижте подробности тук

"Орлите" за последно вдигнаха националния трофей през 2014 година и често неглижират турнира. Неведнъж бяха отстранени именно от 31-кратния първенец. Лудогорец обаче към момента разполага с по-сработен състав, чийто треньор вече започна да навлиза в дебрите на родния футбол и все по-добре разчита проблемите. Това не е онзи разклатен Лудогорец, който падна звучно шест пъти в групите на Лига Европа и се затрудняваше да отбележи повече от 1-2 гола у нас. Несъмнено шансовете за продължване са на страната на разградчани.

Какво ще се случи при евентуален провал за Купата?

Дали ще бъде оставен Любослав Пенев или ръководството ще търси нов треньор през лятото - логичен въпрос след последния му престой в Борисовата градина. И наглед явната треньорска криза с честа смяна на специалисти в ЦСКА. При такъв развой не бива да забравяме, че "червените" биха могли да изпуснат класирането за Лига Европа, ако се издънят в първенството. Именно затова efbet Лига не бива да се неглижира за сметка на така бленувания трофей.

ЦСКА започва от днес същинската подготовка за Лудогорец

ЦСКА започва от днес същинската подготовка за Лудогорец

"Червените" се изправят срещу "орлите" в сряда

А при триумф?

Ще е интересно да проследим развитието при триумф на ЦСКА за Купата. В тоз сценарий има предпоставки за спокойна лятна подготовка и нова атака на Европа. За целта обаче треньорът трябва да влезе под кожата на футболистите, които видимо играят без желание в последно време.

Новината за напускането на Гриша Ганчев не им се отрази никак добре, а сега след раздялата с Бруно Акрапович тепърва трябва да се нагаждат към изискванията и стила на новия си наставник. Любо има трудна задачи и по традиция - никакво време.

Ще започнат ли "червените" да вкарват?

ЦСКА страда от много ниска резултатност. В повечето си срещи дори не създава реални опасности пред противниковата врата и това е сериозен проблем пред Пенев в навечерието на сблъсъците с Лудогорец.

Навярно един от най-важните въпроси е дали би останал при появата на ново ръководство, което вземе акциите от "Армията" застане начело на ЦСКА. 

Предстои да разберем отговорите на тези и още много въпроси към Ел Голеадор, който започва поредното си приключение начело на "армейците".