Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев изглежда не е останал доволен от избора на главен съдия за предстоящото дерби с Лудогорец в първенството. То бе поверено на Драгомир Драганов.

"Генерално няма да има големи промени, но с оглед, че са два мача един след друг, може и да се наложи по-кардинална такава. Отборът изглежда добре в момента, тренираме и се готвим за утрешния двубой така, както трябва да бъде. Всички играчи са на добро ниво, имат добри качества. Просто се различават по това как изпълняват функциите на един или друг пост, когато ги преместим. Като цяло гледам да няма дисбаланс в отбора, защото това е важно. Трябва да има вътрешно спокойствие, увереност, за да играят много добре мачовете.

Ето кога ще се изиграят полуфиналите за Купата на България

Ето кога ще се изиграят полуфиналите за Купата на България

За място на финала ще спорят ЦСКА, Ботев (Пд), Септемри и Локомотив (Пд)

Мачът за Купата мина. Доволни сме, играхме много силно и постигнахме целта. Той вече остава в историята и от две предстоящи срещи с Лудогорец остава да се изиграе един. Това вече е плейоф срещу основния ни конкурент, така че абсолютно всичко е реално. Целта не се променя. Онзи ден казах - от двата мача най-важен беше първият. Сега него го няма, така че остава следващият, който не е по-маловажен мач за нас.

Анализ в момента няма да правя открит пред вас нито на отбора на Лудогорец, нито на нашия отбор. Той е направен. Каквото е трябвало, сме го взели предвид. Имаме достатъчно време за повече информация към футболистите, ако се наложи. Работим по програма. Ако трябва да се върнем към мача само за едно нещо - и двата отбора играха добре, просто победи по-добрият. С разлика във футболните елементи. Нека там се реши спорът между отборите - на терена и между футболистите, а също и треньорските щабове, които са отстрани. А не, отново казвам и повтарям, основни действащи лица, които да искат да са главни герои, да избиват комплекси, да бъдат съдийската четворка. Не знам доколко е редно и логично четвъртият съдия (бел. ред. Драгомир Драганов) след три дена да ти свири мач. Ако беше нещо помощник, делегат евентуално... Ако имаме още 4-5 мача в региона, може би двамата странични също ще ни бъдат главни. Това може би са някакви неща, които не познавам в Правилника. За мен не е нормално.

Потвърдено: ЦСКА - Левски на 20 април

Потвърдено: ЦСКА - Левски на 20 април

Вижте пълната програма за двубоите в Първа лига

Защо не е нормално ли? Главният съдия (бел. ред. Николай Йораднов) свири преди няколко кръга в София, мисля, че се представи добре. Поне така го беше отчел делегатът, но това, което направи онзи ден, е наистина недопустимо срещу футбола. Неговите решения през цялото време от мача не могат да бъдат част от един професионален футбол, от един празник. Стадионът е пълен, всички искат да дойдат и да видят футболистите. А той се превърна в основен, негативен, отрицателен герой. Аршинът му беше различен, рискуваше здравето на нашите футболисти в два случая - единият път беше Жоржиньо, другият - Али Соу. Играчи с жълти картони извършиха много фаулове, а не получиха втори жълти. Това не е окей за развитието на нашия футбол, а ние освен за футбол винаги отделяме много време да коментираме съдиите.

По време на мача очаквам да се случат подобни неща. Не е добре това. Говорим за негативно явление. Тази цялата история, българският футбол, тази футболна централа, съдиите - всичко това ми прилича, някои да не се обидят, на една механа с оркестър. Идваш, поръчваш си една специална, специална музика и тя започва да се свири.

Паро Никодимов: Любо си разбира от работата, не ни трябват туристи като Ел Маестро

Паро Никодимов: Любо си разбира от работата, не ни трябват туристи като Ел Маестро

"ЦСКА има сили да не загуби и втория мач с Лудогорец"

Това е едно нарочно съдийство, което се случи в сряда. Мачът беше много добър за двата отбора. В никакъв случай не мога да оправдая това, което се случи, или пък да бъда спокоен преди следващия мач. Този човек рискува здравето на професионални спортисти. Кой поръчва музиката ли? О, не знам. Не знам. Не съм клиент на тази механа. С коментара, който правя, се опитвам да избегна подобен род съдийство. Това не е нормално.

За нас е важно точно тези компоненти от играта, които показахме в сряда, да ги запазим и да ги държим на високо ниво. Ще бъдат играчите добре, напълно възстановени и ще имаме сили да направим още един стойностен мач. В крайна сметка това е тяхната работа. Така ги и подготвяме.

Подценяване от нас към противника? Не! Ние не подценяваме нито един противник. Да, окей, отчетохме го - много добър мач, изпълниха перфектно указанията, но този двубой принадлежи на миналото. Във футбола, знаете, има мачове на всеки 2-3 дни. Получих сега програмата и я чета. Тя пак е програма до еди-някой си кръг. Ами тези хора трябва да се стегнат. Програма се прави от началото до края във всяка нормална футболна държава. Тази централа трябва да си свърши работата. Не може да даваме по 2, 3, 4 кръга. Няма такова нещо. Почва се от първия ден на подготовката и се дава цялата програма за абсолютно всички кръгове - дати и така нататък. Това не е нормално. Тези неща са свързани с резервации, с пътувания, не е да пътуваме 1-2 човека, а пътува цял отбор. Това обаче са организационни теми, които винаги са били проблем за централата.

Ангел Лясков заменя наказания Бикел в "червената" отбрана

Ангел Лясков заменя наказания Бикел в "червената" отбрана

Варианти също така са Жеферсон и Нуно Томаш

Ние не се отказваме нито от Купата, нито от първенството. Ще срещнем за Купата много сериозен, добър отбор, техничен, с отлични изпълнители (бел.ред. Ботев (Пд). Няма значение срещу кого играем преди или след тези мачове. Преследваме целите, които съм казал. Ще се съберем, ще се постараем да бъдем подготвени за всеки мач, който ни предстои. И пак казвам - ние се опитваме да играем футбол.

Няма добър или лош жребий. Щом тези четири отбора са стигнали до полуфиналите, според мен е заслужено. Някои коментират Септември, това-онова... Отборът е там и, според мен, по заслуги.

Валентин Антов под мое ръководство вече е играл като централен бранител. В някои случаи игра и като опорен халф, като се справя добре. За мен е важно да имам мултифункционални изпълнители, за да правя ротации. А те да се чувстват комфортно на новата позиция. "Новата" е в кавички, разбира се, защото просто по-малко време играят там", коментира Любо Пенев пред "Дарик" радио.