Лиепая от Латвия е почти сигурният първи съперник на ЦСКА в новия турнир Лига на конференциите. Едва ли този отбор ще има проблеми в първия квалификационен кръг с абсолютния дебютант в Европа - Струга от Северна Македония.

Клубът на легендата Марис Верпаковскис има много чужденци, повече от тях опитни. Най-много са играчите от Беларус. Но в състава личат още сенегалец, нигериец и бразилец.

Капитанът Марко Шимич е на 34 години, централен защитник от Черна гора. Ляв бек е сърбинът Милан Йоксимович на 31 години. Двама десни крайни защитници също не са от Латвия - 28-годишният Сейдина Кейта е сенегалец, а 32-годишният Олег Веретило е роден в Беларус.

От Беларус е и дефанзивният халф Дмитри Бага - на 31 години. Както и централният полузащитник Евгени Березкин - на 24 години. От Нигерия е халфът Хоган Укпа на 19. 35-годишният аржентинец Кристиян Торес също играе в центъра на терена.

Ляво крило е полякът Данийлс Хвойникис на 23 години, а по дясното се изявява Михаил Гордейчук от Беларус - на 31 години.

Централният нападател от Бразилия Додо е на 33 години. Бил е в Динамо (Загреб) в началото на кариерата си.

Лиепая е 7-годишният клуб на легендата Верпаковскис, който пише история

Лиепая е 7-годишният клуб на легендата Верпаковскис, който пише история

Голмайстор на отбора е бразилецът Додо