Книгата "Червената одисея - 25 истории за ЦСКА в Европа" бе представена в Музея на спорта на Националния стадион "Васил Левски".

В презентацията участваха големият треньор на "армейците" Аспарух Никодимов и други емблематични фигури в европейските успехи на ЦСКА от различните поколения като Стоян Йорданов, Пламен Марков и Велизар Димитров.

Снимка 442129

Източник: LAP.bg

В "Червената одисея" е събрана цялата футболна слава на ЦСКА в Европа. Най-успешният български участник в турнирите на УЕФА има в летописите си десетки бележити успехи. Свалял е от трона цели три европейски шампиона. Побеждавал е първенците на най-елитните футболни страни от континента - Англия, Испания, Италия, Германия, Холандия и Франция. Тези постижения са изключително важна част от историческото наследство на българския футбол и са описани много подробно от авторите Станил Йотов и Цветан Дерменджиев.

Снимка 442125

Източник: LAP.bg

"Червената одисея" в Европа се съдържа в общо 25 истории, посветени на всички големи геройства на ЦСКА - от София през цяла Европа чак до Нотингам и Ливърпул. Пресъздадени са и чрез разказите на 57 футболисти и треньори, взели участие в над 60-годишните европейски приключения на ЦСКА.

Снимка 442126

Източник: LAP.bg

В книгата читателят ще открие много нови, неизвестни за широката аудитория факти и случки. Поместени са и статии от български и чуждестранни медии, отразявали победния марш на "армейците". А в края, за пръв път в печатно издание, се публикува и пълната статистика от всичките мачове на ЦСКА в турнирите на УЕФА, плюс почетните ранглисти на отбора.

Пламен Марков: Щом искаме виза за реконструкцията на "Армията" е ясно, че сме помислили за финансите

Марков: Щом искаме виза за реконструкцията на "Армията" е ясно, че сме помислили за финансите

"Главният архитект трябва да се произнесе до месец"