Легендата на ЦСКА Иван Василев разкритикува новия треньор на "червените' Нестор ел Маестро. Варненският футболист бе част от славния отбор на "армейците", който през 1967 година стигна полуфинал за КЕШ и изигра три паметни мача с Интер (Милано).

"Назначението на Нестор ел Маестро, както е новото му име, е огромна треньорска грешка в ЦСКА и не е трудно да се предположи, че с него ни очаква една загубена година. Защо смятам така?

Първо, този човек никога не е играл професионален футбол. Той казва, че обича футбола и се интересува от него. Аз също обичам операта, но не мога да пея. Второ, на 35 години е и без треньорски опит. Трето, има само 35 мача като старши треньор, тъй като най-често досега е бил помощник.

Казвам всичко това с болка, защото обичам ЦСКА и имам поглед върху всички треньори на клуба след 1948 година - от Крум Милев до Христо Янев. Убеден съм, че и феновете на ЦСКА мислят като мен, но от любов към клуба засега се въздържат от мнения.

Аз ще продължа дълбоко да уважавам г-н Гриша Ганчев, който направи чудеса в Ловеч и изправи ЦСКА на крака. Но в случая г-н Ганчев е бил подведен. Надявам се, че мои бивши съотборници и други ветерани, които всеки ден си пият кафето на "Армията", също ще вземат отношение по въпроса", заяви Василев пред petel.bg.

Нестор ел Маестро привика на разговор един от лидерите в ЦСКА

Нестор ел Маестро привика на разговор един от лидерите в ЦСКА

Двамата са говорили около половин час