Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета даде интервю за "Тема Спорт", в което коментира назначението на Милош Крушчич, аргументите за този ход на ръководството, както и мълчанието от страна на клуба в последно време. Вчера отборът замина на лагер в Благоевград, а в събота ще изиграе контрола с Пирин.

Гриша Ганчев потвърди, че дава ЦСКА на Крушчич, Люпко Петрович няма да остава в клуба

Гриша Ганчев потвърди, че дава ЦСКА на Крушчич, Люпко Петрович няма да остава в клуба

Вижте подробности

Дискутирахте ли други имена освен Крушчич?

- Вижте, разбирам, че феновете искат голямо име. Но във футбола има една истина и тя гласи, че големият играч не означава непременно голям треньор. Още повече че в началото на октомври няма кой знае колко свободни специалисти. Не са много добрите треньори, които нямат работа. Затова сме уверени в нашия наставник.

Споменахте, че Крушчич има добра идея за игровата система. Какво имате предвид?

- Той е способен да вкара нов манталитет в ЦСКА. Нашият отбор е такъв, че трябва да играе атакуващо. Трябва да има постоянно присъствие в половината на съперника. Необходимо е не само да се отбраняваме солидно, но и да атакуваме, да притискаме опонентите. Ние сме ЦСКА и без значение срещу кой играем - дали Лудогорец и Левски или Витоша, е необходимо да сме постоянно настанени в половината на съперника. Трябва да вкарваме много голове и да си променим драстично манталитета. Да вземем мача с Берое за пример - през първото полувреме нямахме нито едно опасно положение. Чистите ситуации за ЦСКА просто не съществуваха.

Не знам дали сте обърнали внимание на този факт, но преди мача с Витоша отборът беше вкарал едва два гола през първите полувремена...

- Да, това очевидно беше проблем. Затова и казвам, че е нужно да си променим манталитета и подхода към двубоите. Мачът с Витоша, разбира се, не може да е показателен. Това беше по-слаб отбор от нас. Но убедителният успех е важен по друга причина - беше много деликатна и тежка седмица. Новият щаб беше работил само два-три дни с играчите, но в този момент ЦСКА се нуждаеше от категоричен успех, за да се вкара поне малко успокоение. Победата ще даде и малко повече самочувствие на самите играчи. Трябваше да поемем глътка въздух и го направихме, а сега в паузата е необходимо да си подредим главите и да мислим за следващите двубои.

Защо решихте отборът да е на лагер в паузата за националите?

- Това е много важна пауза за нас. Пък и за треньорския щаб ще е по-добре да поработи в постоянна връзка с отбора. В момента играчите имат нужда от малко изолация. Химията в състава е добра, но може да стане още по-добра. Имаме качествени футболисти, за които ще е позитивно да прекарат по-дълго време заедно - да обядват, да вечерят... Този съвместен период ще е от полза за всички.

Вие ще пътувате ли с отбора?

- Да, но по-скоро утре (б.р. -днес) ще се присъединя към лагера. Искам да проследя отблизо заниманията, както и контролата с Пирин в събота.