Министър на младежта и спорта - Красен Кралев информира, че съвсем скоро ще има развръзка по казуса със стадион "Българска армия". Той увери многобройните привърженици на ЦСКА, че клубът ще продължи да ползва базите си още дълги години.

В изказването на министъра дори се прокрадна възможността, "Армията" да има ключова роля в съвместната ни кандидатура за Евро 2028, Мондиал 2030 и Евро 2032 с Гърция, Румъния и Сърбия.

"Водим преговори, имаме други планове, които са много по-интересни. Като приключат преговорите и подпишем договорите ще обявим всичко. Нека феновете на ЦСКА бъдат спокойни, клубът ще си бъде собственик на базите за много по-дълго време".

"Във връзка с плановете ни за кандидатстване за европейско и световно първенство със Сърбия, Гърция и Румъния сме поели ангажимент да предоставим четири стадиона с капацитет 40 000 зрители. Нов стадион ще има, това влиза в плановете ни. Стадион "Васил Левски" може да се приведе в достоен вид за провеждане на състезания от такъв ранг със средства от порядъка на 30-40 милиона лева. Като му дойде времето ще разберете повече", каза министър Кралев в кулоарите на церемонията "Нощта на шампионите".

ЦСКА вече може да вземе "Армията" и базата в Панчарево за 30 г.

ЦСКА вече може да вземе "Армията" и базата в Панчарево за 30 г.

Новият Закон за спорта позволява това