Кондиционният треньор на ЦСКА Боян Стаматович говори пред клубната телевизия на "армейците". Той обясни до къде са стигнали "червените" с подготовката и кога очаква футболистите да бъдат във върхова форма.

Ето какво каза Стаматович:

"Към тази дата се движим добре. За момента съм удволетворен. Има още много да подобряваме, но ще стигнем там. Имахме доста проблеми, тъй като отборът не е имал достатъчно време да се подготви добре. През последните седмици се фокусирахме много върху това да подобрим физическото състояние. Бих казал, че най-накрая сме подготвени. Подобрихме интензитета и нивото. Проведохме много високоинтензивни тренировки, спринтове и чисто ментално момчетата свикнаха. Това беше най-трудното - да превключат на пета скорост.

Когато пристигнахме, имахме 5 контузени играчи. Не разполагахме с пълен състав. Имахме много работа с играчи, са в рехабилитация, такива, които се връщаха от контузии. Трябваше да внимаваме, но в момента сме добре. Имаме още работа с играчи, които не са играли по 90 минути. Налагаше се да въртим състава много, така че отнема време да влезем в топ форма.

Имахме няколко много тежки седмици. Паузата сега е перфектният момент за нас, за да се подготвим и да периодизираме тренировките за следващите седмици. Не ми харесва, че ни липсват много играчи, защото са с националните си отбори. Страхотно за тях, но лошо за мен и треньора. Ние обаче се опитваме да периодизираме всичко по индивидуален и отборен план. Имаме цели, които са разпределени за всеки мач.

Използваме тези няколко дни, за да се фокусираме върху програма за превенция на контузиите и силова подготовка, високоинтензивно тичане и спринтове, защото това ни лиспва много. Това е особено важно за играчите, които се завръщат от контузии и не са играли по 90 минути. Фокусираме се и върху тях. В плановете ни влиза да изиграем и една приятелска среща, за да се подготвим максимално добре за сезона.

Ако трябва да бъда честен, ще ни трябват 2-3 седмици от сега, ако всичко е по план и нямаме контузии, ще сме във върхова форма.

Работил съм доста в Саудитска Арабия и Емирствата, в Европа по-малко - само в Сараево и Малта. В последните два клуба съм работил с Нестор. С времето организацията ни и съвместната работа става все по-добра. Разбираме се перфектно. условията в ЦСКА ми харесват. Всичко е чудесно и можем да изпълним всичко, което сме планирали. Удовлетворен съм.

Знам много за ЦСКА, защото работих 5 години с Миодраг Йешич. Той беше треньор на ЦСКА, така че знам много за историята и за феновете на клуба. Също така в моя роден град има много фенове на Партизан, а те са близки с тези на ЦСКА, така че съм наясно. Знам и за амбициите на клуба, така че не е ново или странно за мен.

Аз самият съм много амбициозен, мразя да губя, винаги искам да печеля, така че мисля, че сме на една страница.", каза още той.