Крайният бранител на ЦСКА - Брадли Мазику, е попаднал в трансферните планове на Троа. Юношата на Лориен, и национал на Конго, е на челно място в трансферния списък на френския отбор, информира "Меридиан Мач".

Кристиано Джарета обяви двете големи цели пред ЦСКА до края на сезона

Кристиано Джарета обяви двете големи цели пред ЦСКА до края на сезона

"Възстановяването ще бъде трудно"

Има обаче сериозен казус, от който зависи сделката. Троа завърши на 4-ото място в Лига 2, преди сезонът във Франция да бъде прекъснат преждевременно. Отборът обаче бе само на 2 точки от третия Ланс, който влезе директно в Лига 1. Троа, Аячо и Клермон поискаха правото да играят бараж за влизане в елита, но такъв им бе отказан от Лигата и Олимпийския комитет. Трите клуба обаче ще търсят правата си в съда. При успех и евентуално влизане в Лига 1, Троа със сигурност ще привлече футболиста на ЦСКА.

Мазику пристигна на "Армията" в края на миналото лято и почти веднага се наложи като титуляр. Французинът с африкански корени е еднакво добър и в защита и в атака, което го нарежда сред най-качествените чужденци в Първа лига.

Актуалната му цена според специализирания сайт transfermarkt.de е 600 хил. евро, но само преди два месеца той е струвал 750 хил. евро, като сумата е тръгнала надолу заради пандемията от коронавирус.

Милош Крушчич: Ще бъде трудно ЦСКА да догони Лудогорец

Милош Крушчич: Ще бъде трудно ЦСКА да догони Лудогорец

Наставникът не знае дали ще продължи да води "армейците" през следващия сезон