ЦСКА бе определен за "Отбор на месеца" за октомври. Кондционният треньор Кирил Динчев получи наградата от името на клуба. 

"Благодаря за наградата от името на ЦСКА. Тя е напълно заслужена. Зад постиженията се крие думата "отбор". В началото всяка треньорска смята оказва положителен резултат, тъй като играчите искат да се докажат пред новия наставник. Мисля че Акрапович може да задържи мотивацията на футболистите и тяхното ниво за по-дълго време. Дисциплината трябва да я изисква всеки един треньор. При Акрапович е в повече и това е много важно за тима, за да можем да постигнем добри резултати. Нашият отбор е най-добре подготвен в цяла България. Това се видя и в Европа. Ние сме на много добро ниво и ако можем да се подобрим ще го направим, но в никакъв случай не смятам, че трябва да променяме нещо", започна наставникът.

Снимка 506663

Източник: LAP.bg

"Не бих казал, че има коренна промяна. В последните 4-5 години ЦСКА показва много добро лице във физическо отношение. Не мисля, че отменянето на мача с Левски ще повлияе по някакъв начин. Ние сме свикнали да играем в сгъстен цикъл. Искахме да изиграем мача с Левски. Този сгъстен цикъл допада на футболистите".

"За нас е без значение кога ще се играе мачът с Левски. Ако те искат може и още утре да го направим. Ние сме доста месеци в сгъстен цикъл и не мисля, че ако играехме с Левски преди Йънг Бойс щеше да се отрази негативно", продължи Динчев.

Бруно Акрапович влиза в историята с ЦСКА

Бруно Акрапович влиза в историята с ЦСКА

Босненецът ще е първият треньор, който води два български отбора в Европа в един сезон

"Малко неспецифично бе да играем на изкуствения терен на Йънг Бойс. Трябваше ни време да се присподсобим, тъй като имахме само една тренировка. Срещнахме се с Алън Пардю, той поздрави щаба. Пардю е голямо име и се надявам да допринесе за доброто представяне на ЦСКА. Както за нас е странно да играем на изкуствена трева срещу Йънг Бойс, така и за тях ще е странно да играят на естествено покритие".

"Пандемията от коронавирус развали подготовката на отборите по цял свят. Затова и има токова много контузени. Надявам се сега да не спира първенството, но ако се прецени, че това е по-добре за здравето на хората, ще се съобразим".

Снимка 506664

Източник: LAP.bg

"Някои играчи прекарват вируса по-добре, други по-лошо. Има футболисти, които имат дихателни проблеми след това, което за нас е лошо. Всяко спиране на тренировъчния режим не е добре за нас. Играчите точно навлязоха в ритъм, и ако ги изкараме отново няма да бъде приятно. Имаме мачове през 3 дни, това е свързано и с пътувания. По този начин ние губим по 3-4 дни в седмицата за подготовка. Адмирации за играчите, че се справят с това натоварване", завърши Динчев.