Естонският централен защитник Карол Метс ще започне отляво на отбраната на ЦСКА в домакинството на Локомотив (Пловдив), пише "Тема спорт".

Двубоят от 13-ия кръг на Първа лига е утре от 16:30 часа. Наказан за срещата е Брадли Мазику, който получи директен червен картон при победата с 2:0 над Арда в турнира за Купата на България. Именно на неговата позиция ще стартира Метс, а в ядрото на ариергарда ще си партнират Лам и капитанът Матей.

Въпреки че е висок цели 191 сантиметра, постът краен защитник не е чужд за естонеца, който се е подвизавал на него за националния си отбор. По-силният му ляв крак и доброто позициониране му помагат да се справя в тази си роля. Най-големият проблем, с който трябва да се справя, пък е липсата на скорост.

Рокадата в отбрана означава, че от неубедителният Вилдсхут ще се очаква по-голяма активност, тъй като рядко ще получава подкрепа в офанзивен план от Метс. За сметка на това Турицов ще има повече свобода за включване в атаките на армейците. Той се справя добре с тази задача, като двамата с Йомов често затрудняват противниковите отбрани.

ЦСКА с изнесен пункт за тестване за мача с Локомотив (Пловдив)

ЦСКА с изнесен пункт за тестване за мача с Локомотив (Пловдив)

За да улесни зрителите, "червените" ще открият изнесена лаборатория до фен магазина на "Армията"