ЦСКА ще играе домакинските си мачове в обозримо бъдеще на националния стадион  "Васил Левски", заради реконструкцията на "Българска армия" и ще продължи да се нуждае от голове и победи в преследване на шампионската титла. "Тема Спорт" провери колко футболисти от настоящия състав на Нестор Ел Маестро са се разписвали на "Васил Левски", а отговорът е петима.

С най-много попадения сред тях е новото попълнение Фернандо Каранга. Любимецът на феновете е вкарвал 4 пъти на 42-хилядното съоръжение в центъра на София. Цели три от головете му са срещу вечния съперник Левски, а веднъж отбелязва и в мрежата на Славия в периода, когато стадионът в "Овча Купел" нямаше лиценз, тъй като не разполагаше с осветление.

Любопитно е, че втори в листата е защитникът Юрген Матей, който има две попадения на "Васил Левски". Едно от тях бе историческо - оформи скъпоценното 3:0 срещу Виктория Пилзен през 2021 година, което прати ЦСКА в групите на Лигата на конференциите. Другият му гол пък е при победата с 4:2 над ФК ЦСКА 1948 няколко седмици по-рано.

Един гол на националния стадион пък е реализирал Амос Юга, който се разписа се в същия мач с тима, който по-късно започна да домакинства в Бистрица, както и норвежците Тобиас Хайнц и Джонатан Линдсет, отбелязали срещу Левски в последните две издания на вечното дерби.

За разлика от Левски, ЦСКА няма да взривява козирката си

За разлика от Левски, ЦСКА няма да взривява козирката си

Ето какви са плановете