През годините в състава на ЦСКА са играли редица чуждестранни футболисти. Част от тях оставиха трайна следа в "червената" история, други не се представиха със същата успеваемост.

Бразилските играчи със сигурност придават особен колорит на тима, като изявите им често се оказват решителни и запомнящи се.

И в настоящия момент ЦСКА разполага с няколко състезатели от Страната на кафето, показващи различно ниво. Един от тях пази "армейската" врата.

Снимка 468224

Източник: LAP.bg

Густаво Бусато се представя успешно в състава на ЦСКА, като от средата на септември 2019-а се наложи в редиците на тима и постепенно се превърна в необходимост на вратата на столичани.

Той е повишил значително цената си, като идвайки на "Армията" услугите му се оценяваха на 300 000 евро, а считано към настоящия момент струва точно милион в единната европейска валута.

От този факт със сигурност е доволен неговият агент.

Сандро Бекер.

Бившият защитник е роден на 14.01.1971 г. в Редентора, Рио Гранде до Сул, Бразилия.

Снимка 473815

Източник: Sbecker Assessoria Esportiva

Преди да се насочи към спортния мениджмънт, той преминава през няколко клуба, като опитва да заслужи титулярното си място в отбраната на Интернасионал, Фламенго, Айморе, Лаядензе, Сидрейра, Юберландия, Санто Андре, Хамбург Але, Интер де Лимейра и Малутром, в периода между 1990 и 2000 година.

Сред най-сериозните успехи в професионалния му път е спечелването на Купата на Бразилия. По мнението на много негови сънародници обаче, той така и не успява да излезе от сянката на Селио Силва (също понастоящем футболен агент), в иначе успешния сезон за него през 1992 година.

Снимка 473812

Източник: Sbecker Assessoria Esportiva

В края на тази година се премества във Фламенго, където печели националната титла, но... предимно на резервната скамейка.

Не записва много мачове и минути за тима. След като преживява една от големите трагедии в бразилския футбол и става пряк свидетел на срутването на една от предпазните прегради на митичния "Маракана" (след която живота си губят трима зрители, а 82-ма са тежко ранени), той решава да се завърне в Рио Гранде до Сул и играе през 1993 г. за Айморе от Сао Леополдо.

Густаво Бусато се включи със спасяване в нашумяла инициатива

Густаво Бусато се включи със спасяване в нашумяла инициатива

Стражът на ЦСКА запази вратата си суха 890 минути

След като приключва кариерата си, без да е бил сред блестящите футболисти в отборите, през които е преминал, той става футболен агент. Стартира компания в областта на футболното мениджърство, наречена Sbecker Assessoria Esportiva.

Най-успешният му агент е защитникът Лусио, играл в един от най-добрите национални отбори на Бразилия, а реализирал и страхотна клубна кариера, изпълнена с редица индивидуални и колективни върхове. Двамата преустановяват професионалните си отношения през 2011-а година, но и до днес са повече от добри приятели, съгласно публикации в бразилския периодичен печат.

Снимка 473811

Източник: Sbecker Assessoria Esportiva

В наши дни Бекер представлява само няколко по-популярни футболисти, като е насочил вниманието си основно към подпомагане и развитие на детско-юношеския футбол в Бразилия.

Реализира редица успешни проекти и събития, на които присъстват Лусио, Роберто Карлош и други популярни "кариоки" от близкото минало.

Снимка 473814

Източник: Sbecker Assessoria Esportiva

Сандро Бекер споделя нееднократно в последните години, че е сигурен, че някой ден ще открие следващата голяма футболна звезда в родината си.