17-годишният Йоан Бауренски е част от групата на ЦСКА за лагера в Испания и дори направи своя неофициален дебют с "червената" фланелка по време на контролата с Академия Пушкаш. 

Ето какво сподели младокът след проверката:

"Дадоха ми възможност да направя своя първи неофициален дебют срещу Пушкаш и когато влязох на терена имах леко притеснение, но мисля че това е нормално, тъй като ми беше за първи път. Чувството е неописуемо. 

ЦСКА загуби от Академия Пушкаш с 1:3

ЦСКА почервеня от срам срещу Академия Пушкаш

Мауридеш пропусна мача, финализира трансфера си в Рапид (Виена)

За първи път получих шанс да се готвя с първия отбор и това е голяма чест за мен, защото много обичам този отбор. От малък съм фен на ЦСКА. Ходех на мачове с баща ми и с приятели в Сектор "Г".

Това е голяма възможност да трупам опит с такива футболисти - като Бодуров, Манолев и всички играчи от отбора, те много ми помагат. Говорят ми, показват ми упражнения.

За първи път усетих и разликата между юношески и мъжки футбол. Професионалния се играе много по-бързо, има повече единоборства. Футболистите са физически по-здрави. Това, което много ми хареса е, че едновременно с тежките тренировки, има и атмосфера. Още в първия ми ден, когато влязох в съблекалнята, Тиаго ме видя и ми измисли прякора "Хорейшио"", сподели юношата на "червените".