На 30.11.2018 година ръководството на ЦСКА обяви, че дни по-рано - на 16.11.2018 година, междунарoдният им адвокат Първан Първанов е получил уведомление от УЕФА относно въпроса с поместването на статистическите данни за участията на ЦСКА в европейските клубни турнири на сайта на УЕФА. В имейла си от УЕФА посочили, че промени по профила на клубния сайт могат да бъдат направени само след техническото изпращане на съответната информация от Българския футболен съюз и инструктирали адвокат Първанов да се обърне за помощ към БФС.

Борислав Михайлов информира УЕФА: ЦСКА се възражда - важният клуб с най-много титли!
Обновена

Борислав Михайлов информира УЕФА: ЦСКА се възражда - важният клуб с най-много титли!

Президентът на БФС с две писма до Европейската футболна централа

Още на същия ден клубът се свързал с изпълнителния директор на БФС - г-н Борислав Попов, и му предоставил готовата статистическа информация за изпращане до сайта на УЕФА, заедно с контактите, на които да бъде изпратен мейлът.

"Въпреки непрекъснатите подсещания от наша страна, г-н Попов отказва да изпълни своите задължения, в ущърб на нашия клуб. Въпреки че за случая своевременно беше информиран г-н Борислав Михайлов, мейлът не е изпратен. Г-н Борислав Попов не отговаря на телефонни обаждания, съобщения или мейли. ЦСКА настоява БФС да изпълни своето задължение и да изпрати статистическата информация до сайта на УЕФА без повече забавяне", казаха от ЦСКА на 30 ноември.

Снимка 241808

Източник: LAP.bg

ТОПСПОРТ се свърза с г-н Борислав Попов, за да каже и своето мнение по важната тема.

Г-н Попов, изпратихте ли вече въпросното писмо до УЕФА?

- Не, още не сме. Работим, трябва да се уточнят някои детайли с клуба. Когато сме готови - ще публикуваме становище на сайта на БФС.

От ЦСКА казват, че не могат да се свържат с Вас...

- Аз комуникирам с техния адвокат Първан Първанов. Даже и вчера се чухме. А и с други хора от клуба. Естествено, че не се крия. Както казах - продължаваме да работим. Когато приключим, ще обявим какво сме постигнали, защото много хора се вълнуват. В БФС не сме имали друг такъв случай.

Видяхте ли писмото на г-н Борислав Михайлов до УЕФА? За него явно няма съмнения, че това е ЦСКА с 31 титли.

- Видях, но това е част от писмото. Аз не видях дата или подпис. Ще се запозная с цялото писмо. 

Защо се бавят нещата? Заради това, че историята на ЦСКА и в Европа е толкова богата ли?

- Вижте, и ние работим с адвокати, не само те. Ще има официално становище. Вършим си работата. Така, както правим за всеки един клуб. Нямаме специално отношение към нито един клуб.

Феновете на ЦСКА организират протест срещу БФС. Ще бъде утре. Това притеснява ли Ви?

- Няма сега да правим интервю по телефона. Хубав ден Ви желая!

Милко Георгиев пред ТОПСПОРТ: Гриша Ганчев ще остане в ЦСКА. Лудогорец не е футболен клуб, нищо чудно Йорданов да ги ощети срещу нас...

Милко Георгиев пред ТОПСПОРТ: Гриша Ганчев ще остане в ЦСКА. Лудогорец не е футболен клуб, нищо чудно Йорданов да ги ощети срещу нас...

"Наблюдаваме извратена циничност от страна на Проекта"