Големият играч на ЦСКА Иван Зафиров-Копата даде интервю пред Росен Ангелов от "Тема Спорт", в което говори за битката за титлата, работата на Саша Илич и дали отборът има сили да стигне до дубъл, печелейки и Купата на България. Славният защитник на армейците коментира и темата за строежа на нов стадион.

Г-н Зафиров, ЦСКА е на първо място в класирането. Имат ли сили армейците да спечелят титлата през този сезон?

- Наблюдавам двубоите по телевизията и нямам този поглед, който имаш, когато си на трибуните. Но ясно се вижда, че тимът върви в правилна посока и заслужено е на първото място. Ако първенството протече честно, ЦСКА ще стане шампион. Ще стискам палци армейците да стигнат до златните медали.

От много време не се е случвало в първенството да има интрига в битката за титлата. На какво се дължи това - на силната форма, която показва ЦСКА, или спад във формата на Лудогорец?

- Може би и на двете. За ЦСКА всеки мач до края на сезона ще е като финал. Трябва да се издържи психически и физически.

Може ли да се говори и за дубъл със спечелване на Купата на България?

- Трябва да имат сили, щом са на първото място в класирането и продължиха напред за купата. Необходимо е да се гонят високи цели. Отдавна ЦСКА не е печелил дубъл и това ще бъде отлично за феновете.

Носещите колони на "червената" конструкция

Носещите колони на "червената" конструкция

Кои са ключовите фигури в "армейския" отбор

Какво промени Саша Илич, за да изглежда по този начин отборът и да не се губи инерцията през пролетния полусезон, както бе в предишни години?

- Не трябва да се употребява постоянно "млад специалист". Има си можещи и неможещи треньори. Това, което показва начело на ЦСКА, ми харесва и дано продължава по този начин. Виждаме другия сръбски специалист, който е селекционер на България (б.а. - Младен Кръстаич), какво показа. Пълна трагедия, но той не е толкова виновен. Такъв ни е футболът. Саша Илич ми харесва, че не се изхвърля със силни думи и послания. Така трябва да бъде. Работи си тихо и подготвя добре отбора. Дано всичко остане така нормално, както е в момента около него.

Прави ли ви по-специално впечатление някой футболист на ЦСКА?

- Не мога да давам оценки, когато не съм на стадиона и да виждам изцяло движението, позиционирането и играта на даден футболист. По телевизията не може да го прецениш добре. Най-важното в момента е, че футболистите играят задружно като отбор. Това се изисква най-много в този спорт.

Как приехте новината за строежа на нов стадион? Вярвате ли, че това ще се осъществи?

- Дано това да се осъществи. Всеки, който обича ЦСКА, го иска. В цяла България трябва да се направи това, а не само с "Българска армия". Виждате какви стадиони има по света. Необходимо е да живеем в съвременния свят. Нашите съоръжения са строени преди 60-70 години. Един свестен стадион няма. Да, в Разград направиха, но няма много фенове там. Трябва да се построят изцяло футболни стадиони, а не като едно време с писти за лека атлетика и т.н. Не знам защо преди това не разрешаваха на Гриша Ганчев да започне строеж на нов стадион. Сега има зелена светлина и дано това да се случи. Пожелавам го да се осъществи и за останалите отбори, за да гледаме по-хубав футбол.

Идва месец на ожесточена война за ЦСКА

Идва месец на ожесточена война за ЦСКА

Април може да предопредели сезона на "армейците"