Минко Пондев - главен инспектор, началник на сектор Център по сигурността на спортните мероприятия, говори пред представители на българските медии в Запорожие.

Инспекторът е в Украйна за мача реванш от третия квалификационен кръг на Лига Европа между Зоря (Луханск) и ЦСКА.

"Имаме информация, че преди футболната среща българските граждани трябва да вземат допълнителни мерки за сигурност. Колегите от Украйна са взели мерки по време на престоя на нашите сънародници", започна Пондев.

"Ангажирани са допълнителни полицейски сили в районите, където се намират българските граждани. В хотелите, в които са назначени, а и около стадиона. Информацииите ни касаят физическото здраве на сънародниците ни тук и затова нека и те вземат мерки", добави той. 

"Задължително да спазват плана, който са си предначертали. Задължително да се придвижват групово, да не се отделят единично. Нека избягват отдалечени райони, а да се придвижват само в централната част и непосредствено до стадиона. При проблем веднага да се свържат с нас. Голяма част от българските граждани, които ще посетят срещата имат нашите контакти", призова Пондев.

Ангел Домусчиев и Красиан Митев, пратеници на ТОПСПОРТ в Украйна.

Преди Зоря - ЦСКА: Високо напрежение в Запорожие! Радикално настроени националисти вземат всички българи тук за врагове
Обновена

Преди Зоря - ЦСКА: Високо напрежение в Запорожие! Радикално настроени националисти вземат всички българи тук за врагове

Посъветваха ни да не напускаме хотела до пресконференцията на Петрович