Наставникът на Черно море Илиан Илиев поведе отбора си към столицата, където утре вечер "моряците" ще се изправят срещу ЦСКА в директен мач за второто място. Варненският специалист говори пред "Спортал" малко повече от 24 часа преди сблъсъка на Националния стадион "Васил Левски".

Какво очаквате от двубоя с "червените"?

- Идваме в София с настройката, че ни очаква труден мач. Стилът на ЦСКА се промени към по-добро след смяната на треньора. Последният им мач го доказа, имаха доста положения, показаха офанзивна игра, затова очаквам много труден двубой. Трябва да бъдем изключително агресивни в дефанзивен план, тъй като ЦСКА има добри футболисти, които могат да ни създадат много проблеми.

Дадоха ЦСКА - Черно море на Кабаков

Дадоха ЦСКА - Черно море на Кабаков

Ето кои ще му помагат

Какви пробойни забелязвате у противника?

- Не искам толкова да говоря и да коментирам противниковия отбор, ние имаме нашия си стил на игра. Със сигурност ЦСКА не е отбор, който обича да се защитава, така че ще се опитаме да ги затрудним.

Искахте промяна на часа на срещата, предвид късното прибиране във Варна и наближаващия следващ мач, но молбата ви не беше удовлетворена.

- Така е, пуснахме молба до Спортно-техническата комисия на Футболния съюз. Желанието ни беше нашият мач с ЦСКА да бъде заменен с този между ЦСКА 1948 и Ботев (Пловдив), двете срещи са близко във времето. Днес се играят два мача от първата шестица, които започват в 16:00 и 18:30 часа, въпреки че и към тях има голям зрителски интерес, както казаха за нашия с ЦСКА. И се получава така, че играем един ден по-късно, мачът е по-късен, тръгваме от София в 23:00 часа, ще се приберем във Варна в 5:00 часа сутринта в петък, а в неделя имаме следващ мач. Със сигурност не сме равнопоставени. За да има равнопоставеност, мисля, че беше нормално да се съобразят, че нямаме физическа възможност да прелетим до Варна и да се възстановим за следващата среща, имайки предвид, че играем в четвъртък. Разочаровани сме. Едни се оправдаха с телевизията, други с програмата и големия интерес. Мисля, че в 17:45 часа зрителският интерес нямаше да е толкова спаднал, но не ни е за първи път да го правим това нещо. Лошото е, че имаме след по-малко от два дни мач.Възможно ли е след "боя", който хвърлихте на шампиона, сега нещо такова да сполети и ЦСКА?

- Не, не, глупости... Не трябва да се заблуждаваме. Очаква ни изключително труден мач утре. Надявам се и футболистите да го оценяват като такъв. Най-важното нещо е да не приемаме, че това е някакъв мач на сезона, финал и т.н. Както казах, два дни по-късно имаме следващ двубой. Трябва да изиграем мача освободени от напрежение - да, трябва да бъдем агресивни, но да не влизаме във "филм", че едва ли не целият сезон на Черно море зависи от тези 90 минути. Какво и да се случи в този мач, има утре и никой не може да отмени това, което направихме досега.

Нещо за националния отбор да кажем - бяха обявени повиквателните за Румъния и Словения. Има нови имена, няма ги пък играчи като Чочев, Станислав Иванов и др.

- Има време до началото на лагер-сбора на националния отбор. Не бих искал да коментирам сега в детайли. Това са две контроли, а след това има доста време до септември. Ако си извикан сега, а пък други не са повикани, това по никакъв начин не гарантира, че така ще бъде и занапред. Колкото до имената, които вие споменахте - Ивайло Чочев е едно страхотно момче, просто в последно време загуби игрови ритъм в своя клубен отбор. Станислав Иванов също е в полезрението ни, вратите за него са отворени.