Клубът на Жул Кейта - Ланс, също не е запознат защо крилото няколко месеца не се появи в ЦСКА и го направи единствено като бе заплашен, че ще бъде изхвърлен от отбора. Известно е, че гвинеецът си тръгна от България още през декември заради семейни проблеми и се завърна едва в средата на март, когато първенството отдавна бе започнало. Бившият треньор на "червените" Бруно Акрапович не искаше и да чуе за него, но Кейта все пак получи шанс при наследника му Любо Пенев. Въпреки това Кейта бе извън групата и за финала за Купата на България срещу Арда, което предопредели факта, че ЦСКА няма да активира клаузата за откупуване на футболиста.

Кейта си тръгна от София с извинението, че е починал член на семейството му, а след това изкара и коронавируса, като бе в карантина известно време в родната си Гвинея. След това следите му се изгубиха, което е недопустимо за професионален футболист.

Той записа общо 14 мача за ЦСКА, в които вкара и 2 гола. 10 от тях бяха през есента и само 4 след принудителното си завръщане в София. Не е ясно дали Ланс ще даде шанс на крилото или ще му търси нов отбор под наем или за директна продажба, пище "Мач Телеграф".

ЦСКА чака новите си уникални екипи до края на месеца

ЦСКА чака новите си уникални екипи до края на месеца

Търси съперник за представянето си