Гриша Ганчев не само спаси и възроди ЦСКА, но върна отбора на картата на Европа - там, където "армейците" записаха името на клуба със златни букви през годините.

Справка на ТОПСПОРТ показва, че от началото на XXI век ЦСКА е изиграл 110 мача в евротурнирите. 40 от тях са под ръководството на бизнесмена. Това е повече от 1/3, което е значително постижение. Победите са 18, сред които 3 след изпълнение на дузпи.

Снимка 498768

Източник: EPA/БГНЕС

ЦСКА записа още рекорди в Европа при Ганчев. През сезон 2021/2022 изигра 12 мача. Нещо, което не се беше случвало никога в историята. Пет пъти "червените" намериха място в групова фаза на евротурнири - по два пъти при Гриша Ганчев и "Титан", веднъж при Васил Божков. Но при Ганчев спечелиха най-много точки там - 5 през сезон 2020/2021, когато ЦСКА победи Рома с 3:1 в София, направи 0:0 в Рим и още едно 0:0 с Клуж в Румъния.

ЦСКА отстрани цели 12 отбора в Европа при това ръководство - Осиек на два пъти, Рига, Адмира, Титоград, Сиренс, БАТЕ, Б-36, Базел, Лиепая, Пилзен, Македония ГП и Сейнт Патрикс.

ЦСКА записа най-голямата си победа в евротурнирите през XXI век при сегашните си собственици - по 4:0 срещу Титоград и Македония ГП.

Снимка 584656

Източник: startphoto.bg

Трима футболисти, привлечени в ЦСКА от Ганчеви, записаха имената си в историята на клуба като чужденци с най-много голове за отбора в Европа - Тиаго, Али Соу и Греъм Кери с по 5 попадения.

ЦСКА играе минимум 6 мача в Европа при този собственик. За сравнение - в предните 3 участия в евротурнирите преди Ганчев, "армейците" отпаднаха още от първия си съперник там и записаха по 2 срещи на кампания.

Всичко това говори с факти само едно - Гриша Ганчев връща европейските традиции на ЦСКА.

От ЦСКА поканили на банкет легенди, които работят във ФК ЦСКА 1948, те отказали

От ЦСКА поканили на банкет легенди, които работят във ФК ЦСКА 1948, те отказали

Ето кои ще присъстват