Греъм Кери се превърна в един от основните футболисти за ЦСКА, а формата му наистина е впечатляваща. Играчът не остана незабелязан и в родината си, където даде интервю за "Дейли рекърд". Той заяви, че е бил на крачка да напусне ЦСКА това лято и да се прибере в родината си, но е получил предложение за удължаване на договора с една година и го е приел, като идеята му е да помогне на отбора да спечели титлата.

"Когато напуснах Плимут имах няколко предложения да остана в Англия. Появи се обаче възможност да се присъединя към ЦСКА. Децата ми бяха малки и това бе последния шанс да замина в чужбина. Невероятно е да играя в Европа. Много е трудно да усетиш европейския футбол в Англия и Шотландия, защото малко футболисти от Обединеното кралство получават този шанс", каза Кери.

Наричайте го Гръм!

Наричайте го Гръм!

Кери продължава възхода си при Стойчо Младенов

Той се върна и към мача срещу Рома на Олимпико, където отбеляза гол. "Голът на Олимпико бе много, много специален за мен, тъй като майка ми и дядо ми дойдоха на този мач, а не ги бях виждал близо две години заради пандемията. Миналата година също играхме в Рим, но без фенове. Да вкарам пред нашите привърженици беше невероятно. Това бе специален момент за мен", допълни Кери.

Футболистът призна, че е опитал да научи български език, но вече се е отказал. "Опитах се да науча български, но вече се отказах. Опитвам се да слушам и да се уча от играчите по време на тренировките всеки ден, но все още не мога да се справя. За щастие тук всички говорят английски", заяви играчът.

"Откакто пристигнах в България, беше невероятно да работя с няколко различни мениджъри, които имат различен поглед. Това ти помага да израснеш и да се развиваш. Играя 35-40 мача на сезон, а не 50-60 в Англия, така че това вероятно ми помогна да удължа кариерата си с още една година и също ще ми помогне в бъдещата ми кариера след футбола, когато се надявам да стана треньор", допълни Греъм Кери.

Ирландецът призна, че е имал идеята да се прибере у дома през това лято, но е получил предложение да остане за още един сезон. "Беше страхотно да помогна на клуба да спечели първия си голям трофей от пет години и това е една от основните причини, поради които дойдох тук, защото искам да спечеля първенствата и купите. Беше странен начинът, по който всичко се случи, защото бях тръгнал да се прибирам най-вече заради децата ми. Клубът ме помоли да подпиша едногодишно удължаване точно преди финала за Купата и след разговор със семейството ми, решихме, че това е най-доброто решение. Имах възможност да играя европейски футбол за още един сезон и наистина искам да продължа. Ще опитам да помогна на отбора да спечели първенството", заяви Кери.