ЦСКА отново впечатли Европа. Първо с победата в Базел, а сега и с равенството на "Олимпико" срещу Рома, което е с цената на пълен успех. Гордост е да виждаш как български отбор играе като равен с един от колосите на Стария континент, и то на неговия стадион - във Вечния град. Където всеки метър е история. И ЦСКА можеше да запише името си в историята за пореден път, ако беше малко по-съсредоточен в атака. За съжаление, пропуските на Юнус Санкаре, Валентин Антов, Али Соу и Ахмед Ахмедов в заключителните минути на срещата не доведоха до велика победа. Съдията от Беларус пък извърши футболно престъпление. Не даде задължителен авантаж при атака, в която двама играчи на "армейците" оставаха срещу един защитник на "вълците". И това 6 минути преди края на редовното време.

Снимка 503033

Източник: Twitter

Въпреки всичко, ЦСКА заслужава аплодисменти. Заради това, че не се уплаши. Че атакуваше и се надиграваше с Рома. Момчетата на Даниел Моралес не бяха особено доволни в самолета след двубоя. Което говори за манталитет на победители и големи цели в Лига Европа. Така трябва да бъде. Рома си е Рома, но ЦСКА си е ЦСКА - отбор с традиции в турнирите на Стария континент. "Червените" извървяха пътя от "В" група до изпусната победа на "Олимпико" за 5 години. А ръководството на клуба за пореден път доказа, че работи правило. Селекцията преди сезона беше отлична. Сега ЦСКА има много силен отбор и е време всички да го разберат. Големият мач срещу Рома трябва да бъде ново начало. Очаквахме след успеха в Базел "червените" да мачкат съперниците си в България. Не се получи и го отнесе треньорът Стамен Белчев. Сега крачка назад не трябва да бъде правена отново. Време е класата на 31-кратния ни шампион да бъде показана, доказана и утвърдена още срещу Царско село. С натрупаното самочувствие и качествени футболисти, с млад и амбициозен треньор като Дани Моралес, трябва да се спре с вялите първи полувремена в шампионата. Този ЦСКА трябва да натиска съперника от първия съдийски сигнал. Не може да си голям само в големите мачове.

Снимка 503066

Източник: UEFA.com

Генералите от Базел бяха на крачка да станат императори в Рим. Но, има реванш. Както казах пред официалния сайт на Рома преди мача - очакванията ми бяха ЦСКА да играе добър футбол и да не се даде на именития си съперник без бой. За повече - Божа работа... Фактите са такива - ЦСКА гостува на два много силни отбора в Лига Европа през сезона до момента и ги надигра в големи периоди от срещите. Победи и записа равенство. И сега ЦСКА е на 3 точки от първото място в група "А" на турнира. След два мача. Шансове за излизане от тази фаза на турнира има. "Армейците" ще надградят дори само с една победа до края. До момента в трите си участия записаха по един успех и едно равенство. Сега точката е спечелена, вярваме, че трите от един двубой може да бъдат прибавени още срещу Йънг Бойс - в любимата вече на ЦСКА Швейцария. Но всичко с времето си. Сега Вальо Антов и компания трябва да затвърдят добрите впечатления от "Олимпико" със силна игра и изразителна подеба срещу Царско село. Този път да се възползват от импулса. За да не се завъртят отново в омагьосан кръг - евробоец, но без резултати на домашната сцена. Крачките назад са изчерпани - време е за победен марш!

Христо Стоичков: ЦСКА пак доказа, че е отбор №1 на България в Европа!

Христо Стоичков: ЦСКА пак доказа, че е отбор №1 на България в Европа!

"Напред към Швецария, армейци!"